LIGE NU:

67 indbrud på tre døgn

En regulær indbrudsbølge har ramt det nordjyske sommerland, imens nordjyderne er på ferie.

Nordjyllands Politi melder om ekstraordinært mange indbrud siden i mandags. I alt er der indløbet 67 anmeldelser om indbrud. 46 af indbruddene er begået i beboelsesejendomme, 19 indbrud i erhvervsbygninger og to indbrud i fritidshuse.

En enkelt villavej i Frederikshavn har den kedelige rekord at have haft syv indbrud på gaden i løbet af én enkelt nat.

- Når man tager på ferie, skal man som altid sikre sit hjem, snakke med sine naboer og fortælle, at man er på ferie, stille en bil i den tomme indkørsel og få naboer til at tømme postkassen, siger Åge Pedersen, der er vagtchef hos Nordjyllands Politi.

Desuden skal man lade være med at skrive på sociale medier, at man er rejst på ferie.

I Aalborg Lufthavn har en familie fra Aalborg oplevet at få stjålet deres bagagemærker fra deres kufferter, da de var på vej på ferie. Senere erfarede familien, at der efterfølgende var indbrud i deres hjem.

Aalborg Lufthavn opfordrer derfor til, at rejsende holder ekstra godt øje med bagagen og navneskilte.

- Det er først i dag vi hører om tilfældet, og det er klart, at vi nu vil være endnu mere opmærksomme på, om vi skulle have et problem herude i lufthavnen. Det håber jeg bestemt ikke vi har, men vores sikkerhedspersonale vil blive instrueret i at holde ekstra øje med, om der mangler bagagemærker, siger Kim Bermann, der er vice- og driftschef hos Aalborg Lufthavn.

- Hvis folk selv opdager, at der mangler et tag på kufferten, så synes jeg bestemt, at man skal tage aktion på det, fortsætter Kim Bermann.

Nordjyllands Politi opfordrer til, at man som borger hellere ringer én gang for meget, end én gang for lidt, hvis man opdager nogle mistænkelige personer eller ser mystiske biler i sit kvarter. Politiet kan kontaktes på telefonnummer 1-1-4.