LIGE NU:

7300 nye studerende indtager snart Nordjylland

E-bokse landet rundt er rødglødende netop disse timer. Det er nemlig i dag den 30. juli håbefulde unge får at vide, om de kan se frem til en studieplads. Og mens mange kan glæde sig over en plads på de nordjyske uddannelser, er der også over 2000, der må kigge langt efter en plads på drømmeuddannelsen.

De nordjyske uddannelser Aalborg Universitet, Professionshøjskolen UCN, Erhvervsakademi Danias afdeling i Hobro, Professionshøjskolen VIAs afdeling i Thisted og Martec i Frederikshavn vil i det kommende skoleår byde velkommen til i alt 7383 studerende.

Samlet set er det kun én mindre optaget sammenlignet med sidste år. Men selvom dette års optag dermed er stort set det samme, er optaget i år ikke helt uændret, hvis man kigger nærmere på de to største uddannelses-udbydere. For mens UCN kan prale af et rekordår med en fremgang på cirka 100 optagne, er optaget på Aalborg Universitet faldet med godt 250.

Et fald, der i følge prorektor på Aalborg Universitet skyldes dimensionering.

- Efter ansøgningsfristens udløb 5. juli havde vi modtaget det største antal ansøgninger i universitetets historie. Når vi så det til trods ender med en samlet tilbagegang skyldes det dels dimensioneringsplanen, der betyder, at vi i år har adgangsbegrænsning på 43 uddannelser - sidste år var tallet 10. Uden de nye adgangsbegrænsninger havde vi igen i år samlet haft et rekordstort optag, siger prorektor Inger Askehave.

På Aalborg Universitet har 688 1. prioritetsansøgere modtaget et afslag i deres e-boks, mens hele 1300 ansøgere på den UCN har modtaget et afslag på deres drømmeuddannelse.

Sådan fordeler optaget sig