Natten til søndag kørte en bilist i den forkerte færdselsretning på Frederikshavnmortorvejen, E45. Foto: Axel Schütt, Scanpix.

80-årig spøgelsesbilist: Sigtet for livsfarlig kørsel

Natten til søndag standsede Nordjyllands Politi en ældre spøgelsesbilist på E45. Han er nu sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og helbred.

Natten til søndag klokken 02:25 modtog Nordjyllands Politi flere anmeldelser fra bilister, om at en bilist kørte mod trafikken på Frederikshavnmotorvejen E45.

Bilisten kørte mod syd i det nordgående spor.

- Han kørte i det forkerte spor i en lang strækning. Vi stoppede ham ved Sundsholmen i Nørresundby, men ifølge anmeldelserne er det startet noget længere oppe nord på, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Bruno Brix.

Det lykkedes først patruljevognen at bringe spøgelsesbilisten i standsning efter 20 minutter. Her viste det sig at være en 80-årig mand fra Vendsyssel, som sad bag rattet.

- Der er ikke tale om spirituskørsel. Det er mere alderen, der spiller ind, siger vagtchefen.

Nordjyllands Politi har sigtet den ældre herre for at have forvoldt fare for andres liv og helbred, og arbejder nu på at inddrage hans førerret.

På trods af at den 80-årige mand kørte mod færdselsretningen i 20 minutter, og der var en del faresituationer, skete der ingen uheld.

Den 80-årige mand er løsladt efter endt afhøring.

SÅDAN UNDGÅR DU SPØGELSESBILISTER

 • Hold til højre.
   
 • Lad være med at overhale.
   
 • Forsøg aldrig at stille dit køretøj i overhalingsbanen for at stoppe en spøgelsesbilist.
   
 • Hvis muligt, så kør fra på et sideanlæg eller en frakørsel og afvent melding i radioen.
   
 • Hvis du møder en spøgelsesbilist, skal du straks melde det til politiet på 112.
   

Kilde: Vejdirektoratet