01:58

Foto: Ole Sejfert

1 af 2

800 besøgte Hanstholms Grønlands-skib

Inspektionsskibet Knud Rasmussen drager snart mod Grønland. Men før afrejsen fik skibet besøg af 800 danskere.

Hanstholm har adopteret et af søværnets inspektionsskibe. I dag var der offentlig adgang, inden skibet stikker kursen mod nord. Det skriver TV/Midt-Vest.

Inspektionsskibet hedder Knud Rasmussen efter den store danske polarforsker. Og det er da også Grønland, der er næste stop for skibet.

Men inden afsejlingen lagde skibet søndag eftermiddag til kaj i Hanstholm. Hanstholm havn er nemlig adoptionshavn for Knud Rasmussen, og det vil sige at skibet og havnen har en særlig tilknytning til hinanden. Derfor var det også i Hanstholm, at der i dag var offentlig adgang til skibet inden afsejlingen.

- Der er blevet etableret venskabelige bånd, som gør at vi gerne vil komme tilbage, siger skibschef Maria Martens til TV/Midt-Vest.

Ikke mindre end 800 mennesker tog imod invitationen. Det var næsten dobbelt så mange som ventet:

- Når vi normalt kun er 19 mand ombord, så fylder det godt med 800 ekstra, siger banjermester Bjarne Christensen til TV/Midt-Vest.

En af gæsterne var Kasper Neve, som selv har sejlet i Nordatlanten med Knud Rasmussen. Han kom for at vise skibet frem for sin morfar og fortælle om gode og dårlige oplevelser:

- Det værste er søsygen, siger han.

Knud Rasmussen skal sejle i Nordatlanten de næste to år.