02:43

Op mod 80.000 mennesker trodsede regnvejret for at se fly på Flyvestation Aalborg. Foto: Jesper Lange

1 af 2

80.000 til Airshow

Stort arrangement på Flyvestation Aalborg afviklet uden trafikkaos.

Markering af det danske flyvevåbens 100 års jubilæum med 138 fly og tusindvis af besøgende ved Danish Air Show på Flyvestation Aalborg - helt uden trafikkaos.

Et øredøvende brøl runger over Flyvestation Aalborg, da en F16-jager med fuld efterbrænder blæser forbi publikum på jorden. Det er middagstid søndag og Danish Air Show 2012 er i gang.

- De larmer og er utroligt manøvredygtige. Det er helt fantastisk, siger Susanne Guldhammer med julelys i øjnene.

Sammen med sin mand har hun taget turen fra Randers til Aalborg for at opleve Danish Air Show.

Er det ikke normalt noget for de ultimative drengerøve?

- Jo, det ved jeg godt, men det var mig, der ville herop, griner Susanne Guldhammer, mens endnu et F16-fly overdøver resten af samtalen.

Susanne Guldhammer og hendes mand var dog langtfra de eneste besøgende ved dagens show. Over 50.000 besøgende fandt i dagens løb vej til Flyvestation Aalborg. Og der var lidt af hvert at opleve på stedet. Blandt andet seks F5 Tiger fly fra det schweiziske opvisningshold, Patrouille Suisse, som for eksempel viste publikum, hvordan man flyver i en formation med form som et stykke Toblerone.

- Når man har lavet et godt show og så taxier tilbage og kan se folk stå og vinke, så er det en god følelse, fortæller kaptajn Marc Zimmerli fra Patrouille Suisse.

Langt de fleste af dagens opvisninger lykkedes efter planen. Dog måtte enkelte opvisninger, inklusiv det prestigefyldte Patrouille Acrobatique de France, aflyses på grund af vejret. Derudover blev også en enkelt faldskærmsopvisning aflyst.

- Man smider normalt ikke faldskærmsspringere gennem skyer. Og da der er skyer i dag, har vi desværre været nødt til at aflyse det, fortæller Martin Friis, oberstløjtnant på Flyvestation Aalborg og ansvarlig for Danish Air Show.

Men det lave skydække og sporadiske regnbyger var dog ikke nok til at skræmme Susanne Guldhammer og hendes mand væk.

- Det er jo supersejt at se piloterne. De er superdygtige og gør et flot stykke arbejde, konstaterer Susanne Guldhammer.

Danish Air Show blev i øvrigt afviklet uden større trafikale problemer. Både arrangørerne og Nordjyllands Politi siger til TV2/Nord, at dagen ikke har budt på nævneværdige problemer.