LIGE NU:

9,5 millioner kroner til Vestre Fjordpark

Nordea-fonden støtter kæmpe ombygning og modernisering af Vestre Fjordpark i Aalborg.

I forbindelse med en landsdækkende støttepulje til en række projekter, der skal modernisere "Det gode liv i byen" har Vestre Fjordpark fået 9,5 millioner kroner til modernisering af friluftsbadet. Det nuværende friluftsbad er et levn fra 2. verdenskrig, hvor det blev brugt som vandflyveplads. Nu skal det populære bad om dannes til en 165.000 m2 stor park, der skal bruges hele året.

- Jeg er på vegne af Aalborg Kommune utroligt taknemmelig for Nordea-fondens imponerende donation på 9.5 mio. kroner, den er ikke bare med til at bevare, men også til at forædle og forny et stykke vigtigt kulturarv i byen, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg.

Ombygningen af fjordparken skal ske fra i år og så frem til 2017, og målsætningen er, at parken i 2018 skal have 120.000 besøgende.

- Der er stor efterspørgsel på aktiviteter i området. Vinterbadeklubben kan i dag stort set ikke tage imod flere medlemmer, fordi der er så mange interesserede. Og med mere end 40 aktive foreninger og grupperinger i området kan vi således forvente, at der kommer en betydelig aktivitet i parken størstedelen af døgnet - også uden for sommerhalvåret, hvor vi dog regner med særdeles stor aktivitet, siger Mads Duedahl.

Derudover får projektet "Fjordhaver i Limfjorden" 5,5 millioner kroner til fire blå kolonihaveforeninger, hvor borgere kan dyrke havets delikatesser.