LIGE NU:

AaB drømmer om sød søndag

De fire tophold i SAS Ligaen tørner sammen søndag, og en sejr over FC Midtjylland er en oplagt mulighed for AaB til at lægge mere afstand til FC København.

SAS Ligaens tophold fra AaB bevarer som vanligt en ophøjet ro, selvom nordjyderne for alvor kan lægge fra land ved søndagens spillerunde, hvor førerholdet på udebane skal møde FC Midtjylland, der ligger nummer tre i rækken. Kampen giver AaB en oplagt mulighed for at lægge sig yderligere i spidsen af ligaen, og forsvarsprofilen Michael Jakobsen er lige ved at tage ordet "skæbnekamp" i sin mund om kampen. Han ændrer dog sin formulering, da AaB i forvejen fører ligaen med seks point.
- Lige meget hvad resultatet bliver, så kommer vi til at være foran, men hvis vi får en sejr, så kan vi slå et afgørende hul ned til tredje- og fjerdepladsen, siger Michael Jakobsen.
Han mener, at weekenden får størst betydning for OB og FCM. Faktum er også, at hvis AaB vinder, og FC København på andenpladsen i Odense taber til OB på fjerdepladsen - så vil AaB med ni spillerunder tilbage føre ligaen med ni point.
- Hvis det sker, så har vi gjort det helt exceptionelle. Så har vi haft den start på forårssæsonen, som vi har drømt om, mener forsvarsspilleren.
Han fortæller, at klubbens mål for foråret var gennemsnitligt to point i hver kamp. Statistikken fastslår, at AaB i foråret i gennemsnittet har fået 2,6 point i hver kamp.
Succesen får ikke AaB's træner Erik Hamrén til at ændre på succeskriteriet, der lyder, at AaB's spiller skal slutte sæsonen med en medalje om halsen, men han medgiver, at søndagens kampe er en god mulighed for at komme godt foran.
- Det ikke et dårligt udgangspunkt og position, vi har. Men vi ændrer ikke vores nuværende målsætning om, at vi skal ende i top tre, og desuden gør alt for at vinde guld, fortæller Erik Hamrén.
- Vi kan ikke lide at spekulere så meget. Vi gør det, som vi er gode til, og fokuserer på præstationen til hver kamp, siger den svenske træner, der må undvære målmand Karim Zaza til kampen mod FC Midtjylland. Holdets normale førstekeeper plages af en skade, og derfor bliver det den blot 20-årige Kenneth Stenild, der skal vogte AaB-buret.
/ritzau/

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden