AaB: Fabelagtigt punktum på Drømmenes Teater

AaB sluttede en fantastisk sæson af med 2-2 ude mod Manchester United i Champions League. AaB-lejren var begejstret over resultatet og hele sæsonen.

Få eventyr kan skrives lige så godt, som det Allan Kuhn har skrevet sammen med AaB i dette efterår. I årets sidste kamp spillede AaB 2-2 mod Manchester United i Champions League og skaffede dermed det første danske point på selveste Old Trafford, Drømmenes Teater, hvor kun ganske få hold får noget
med hjem eller sågar scorer et mål.

Siden Allan Kuhn midlertidigt overtog cheftrænerposten i oktober, har de danske mestre ikke tabt. Og i kampen alle troede skulle sætte en stopper for den ubesejrede stime, præsterede AaB sin nu 12. kamp i træk uden nederlag.

- Jeg er en stolt træner lige nu. Det er det største point i klubbens historie, og kun en sejr på Anfield (Liverpool hjemmebane, red.) ville have været større. Det er absolut fortjent, at vi er gået videre fra gruppen. Nu ved alle, at AaB kan spille fodbold. Og det har været en fantastisk stime for mig. At gå fra trænerstolen som ubesejret er en fantastisk præstation. Det er den bedste julegave, jeg kunne få, sagde Allan Kuhn efter kampen.

AaB's remis mod United var afslutningen på et år, som har budt på et dansk mesterskab, kvalifikation til Champions League og yderligere avancement til forårets Uefa Cup-kampe.

- Det år har været præget af nogle rigtige store præstationer og kampe. Vi har gjort noget, ingen havde forventet, at vi kunne gøre. Vi bliver ved med at overraske positivt og også overraske os selv. Vi har fået styr på det igen og viser de mesterskabsdyder, som vi havde i sommers. Og at vi slutter af på Old Trafford med et uafgjort resultat, det var prikken over i'et, sagde AaB's venstre back Martin Pedersen.

Nordjyderne begyndte ellers kampen nervøst, usikkert og usædvanligt sløset i pasningsspillet. Det udnyttede et reservespækket United-hold prompte, og allerede efter tre minutter bragte Carloz Tévez United foran.

AaB red den røde angrebsstorm af, og anfører Thomas Augustinussen dirigerede og snakkede holdkammeraterne lidt til ro efter den gyngende start, og omsider fandt AaB-spillerne sig efterhånden lidt bedre til rette. AaB begyndte at styre mere af spillet, og pludselig, ud af det blå, gav Allan Kuhns ubesejrede tropper manager Alex Ferguson noget at tygge på. Michael Jakobsen løb snedigt på tværs af Uniteds forsvar på et frispark og studsede med baghovedet bolden i mål til 1-1.

Venstrefløjen Anders Due, der havde fortrængt Caca fra startopstillingen, fandt i første halvlegs tillægsminutter AaB's modsatte fløj Jeppe Curth, som på et fremragende hovedstød til 2-1 skabte håb om en vaskeægte sensation og et af dansk fodbolds største resultater i nyere tid. Men Wayne Rooney udlignede kort inde i anden halvleg, og Gary Neville og Tévez var tæt på at skaffe United sejren til slut, men hver gang stod overliggeren, en forsvarer eller en glansparade fra Zaza i vejen.

- Det var vanvittigt, at vi fik 2-2. Helt fantastisk. Men vi
kan være glade for, at de brændte så mange chancer. Jeg kan huske, at jeg kommer ind til halvleg, og siger: Hold kæft hvor er det vildt, at vi fører 2-1. For i de første ti minutter bliver vi taget på sengen, og United kunne have ført 4-0, sagde Kasper Bøgelund.

Det uafgjorte resultat var dog nok til at skaffe United gruppesejren, da gruppens toer, Villarreal, tabte til Celtic.

Men det som for alvor står tilbage, denne onsdag aften på Drømmenes Teater og også ude i den internationale fodboldverden, var et af dansk fodbolds ypperste resultater. Det lover godt for forårets kampe i Uefa Cuppen, hvor AaB allerede inden kampen var kvalificeret i kraft af klubbens tredjeplads i gruppen.