AaB fik uafgjort i skandalekamp

En dramatisk afslutning og to sene mål gav 1-1 mellem FC København og AaB i Nordjylland.

FC København fik en skuffende indledning på foråret, da de regerende mestre måtte nøjes med 1-1 i en dramatisk affære mod AaB i Aalborg.

Dame N'Doye scorede for FCK dybt inde i overtiden, men kort efter lykkedes det for Nicklas Helenius at udligne til slutresultatet.

De to hold følte hinanden på tænderne fra begyndelsen, men vinterpausen havde tydeligvis sat sine spor.

FC København var bedst og mestrenes centrale akse - brasilianske Claudemir og nordmanden Christian Grindheim - styrede midten, men det meste løb ud i ingenting.

Værterne fra Aalborg satsede derimod på kontrastød. Og et sus gik gennem det tætpakkede stadion, hver gang det stribede hjemmehold nærmede sig københavnernes mål.

Nicklas Helenius var i første halvleg tæt på at score efter en flot flugter fra tæt hold, men en fantomredning af FCK's svenske keeper Johan Wiland afværgede en nordjysk føring.

FCK, der havde Carsten V. Jensen på trænerbænken, havde også dirigentstokken i anden halvleg, men manglede fantasi til at bryde igennem nordjydernes forsvar. Man skulle helt hen til kampens 62. minut, inden FCK havde en farlig gennemspillet chance.

Den faldt til den brasilianske angriber César Santin, der headede tæt forbi mål på et flot skruet indlæg fra Christian Bolaños.

Chancen satte københavnerne i gang, og de pressede mere på for en afgørelse, men pludselig blev kampen afbrudt.

FC Københavns tilhængere havde tændt romerlys, og røgen forplantede sig til banen. Med tyve minutter tilbage afbrød dommer Michael Johansen, og truede med at stoppe kampen definitivt, hvis afbrændingen af fyrværkeri ikke blev stoppet.

Han fik alle spillerne ind i omklædningsrummet, selv om det var svært at se nogen akut fare. Få minutter senere dukkede spillerne frem på banen igen - og så var den gal igen.

Denne gang jagtede en baneløber FCK's Claudemir, hvilket bidrog til en dramatisk afslutning.

Den dramatiske afslutning begyndte med Dame N'Doye flotte hovedstødsmål efter et velgennemspillet angreb, der blev fulgt op af Nicklas Helenius' udligning efter et lige så smukt AaB-angreb.

FCK topper Superligaen med et forspring på fire point til FC Nordsjælland.