AaB går efter succes i Superligaen og i pokalen

Foto: Allan Storkborg (Arkiv)

AaB kan sagtens spille med om metal i to turneringer. Truppen er bred og god nok, mener cheftræner og anfører.

Med 4-1 sejren over AGF i DBU Pokalens kvartfinale er AaB videre til semifinalen. Selvom nordjyderne i forvejen lægger godt til i Superligaen og skal spille 14 kampe på 11 uger, vil man i AaB ikke høre tale om at nedprioritere den ene turnering frem for den anden.

- Vi tager en kamp ad gangen, og vi vil begge turneringer lige meget. Hver gang der står en ny kamp for døren, så er det den, som vi koncentrerer os om, lyder det fra nordjydernes anfører Rasmus Würtz.

Ifølge anføreren kan det dog ske, at man får ændringer i startelleveren at se i forhold til, om man spiller Superliga eller pokalfodbold.

- Det kan godt ske, at der kommer et par udskiftninger undervejs. Det er selvfølgelig trænerens ansvar at udtage det meste optimale hold til den enkelte kamp. Men vi vil gerne vinde alle kampe, og det gælder både i Superligaen og i en eventuel pokalfinale.

Cheftræner Kent Nielsen mener heller ikke, at det bliver et problem for aalborgenserne at spille på to heste og gå efter succes i Superligaen og pokalen. Truppen kan i hvert fald sagtens klare det, lyder det fra Nielsen.

- Vores målsætning hedder, at vi vil spille europæisk fodbold efter næste sæson. Så vi prioriterer selvfølgelig også pokalen, siger Kent Nielsen og peger på, at startelleveren i kampen mod AGF blot havde en ændring i forhold til Brøndby-kampen i søndags i Superligaen.

- Som det ser ud nu, er jeg slet ikke i tvivl om, at vores trup er bred nok til at spille både Superliga og pokal. Vi har masser af talent i truppen. Mange af vores unge spillere er på vej frem. Så vi skal kunne klare at spille i begge turneringer, siger cheftræneren.

AaB møder enten AC Horsens eller Vejle i semifinalen. De to 1. divisionsklubber spiller kvartfinale lørdag den 15. marts.

Forsiden lige nu