AaB hiver vigtig sejr hjem i målrig topkamp

AaB kom på en hård opgave i Fredericia fredag aften.

Fredagens kamp i NordicBet Ligaen mellem Fredericia og AaB var på mange måde en kamp, der kunne definere resten af foråret i toppen af landets næstbedste række.

Før kampen havde AaB ni point ned til Fredericia på tredjepladsen. En sejr til AaB ville bringe holdet betragteligt foran Fredericia, der sammen med Vendsyssel ligner de stærkeste udfordrere til at skubbe enten AaB eller Sønderjyske væk fra de to oprykningspladser i toppen af tabellen.

Omvendt ville et nederlag til Fredericia betyde, at AaBs oprykning pludselig ville være noget mere usikker.

Og det var også et usikkert AaB-hold, der startede kampen mod et veloplagt hjemmehold fra Fredericia. Der var nemlig ikke spillet mere end to minutter, da Fredericias midtbanespiller Sofus Berger bragte hjemmeholdet foran med et velplaceret skud på kanten af feltet.

Stærkt comeback

Generelt var Fredericia bedst i kampens åbning, hvor aalborgensernes afleveringsspil var helt skævt indstillet.

Derfor var det heller ikke underligt, at der skulle en dødbold til for at få AaB tilbage i opgøret. Efter 17 minutter fik AaB et frispark på Fredericias banehalvdel. Et frispark, som AaB-backen Diego Caballo sendte ind i panden på anfører Rasmus Thelander, der elegant headede bolden i en bue over Fredericia-keeperen.

Og bare 10 minutter senere var det AaBs nyindkøbte angriber Mathias Jørgensen, der prikkede bolden i mål efter et godt indlæg fra Melker Widell. 2-1 til AaB, der begyndte at vise bedre spil med bolden.

Det blev også resultatet ved pausen. Et umiddelbart godt udgangspunkt for anden halvleg for aalborgenserne.

Endnu en chokstart

Men AaBs ustabile defensiv fra sidste weekends topkamp mod Sønderjyske fortsatte fredag aften. For efter bare fem minutter af anden halvleg var det pludselig Fredericias Christian Gammelgaard, der udlignede til 2-2 efter en AaB-defensiv, der ikke så for godt ud.

Herefter satte AaB et højt pres ind på hjemmeholdet, og det gav flere gode muligheder for igen at komme foran i opgøret.

Men der skulle endnu en dødbold til for AaB. Igen fik AaB et frispark på Fredericias banehalvdel, og denne gang var det Thelanders forsvarsmakker Lars Kramer, der satte panden på et godt frispark fra Younes Bakiz.

3-2 til AaB efter 67 minutters spil.

Fredericia kæmpede hårdt for det udlignende mål, men truede aldrig for alvor AaBs mål hen mod kampens slutning.

AaB henter dermed en smal sejr og tre meget vigtige point. Aalborgenserne har nu 12 point ned til Fredericias på tredjepladsen. Vendsyssel kan dog overhale Fredericia, hvis holdet vinder lørdagens udekamp mod SønderjyskE.Seneste nyt

fra Nordjylland