AaB holder medaljedrøm i live med uafgjort i Randers

Kasper Risgårds scoring sørgede for, at AaB fik et vigtigt point med hjem fra Randers.

Danmarksmestrene fra AaB kan fortsat kalde sig medaljebejlere i denne sæson, efter at nordjyderne fik 1-1 med hjem fra Randers i den sene kamp i Alka Superligaen 2. påskedag.

Kasper Risgårds udligning i anden halvleg kan vise sig vigtig i det lange løb, fordi scoringen forhindrede, at kronjyderne skabte sig et kæmpehul til aalborgenserne før de sidste 10 spillerunder i den bedste fodboldrække.

Det var nemlig en kamp, AaB dårligt kunne tåle at tabe, men det var nu svært at se i første halvleg, som Randers sad på.

Noget orgie af målchancer var der ikke tale om, men hjemmeholdet havde dem, der var og kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Det var Viktor Lundberg, der stod for scoringen, da AaB's keeper, Nicolai Larsen, kun halvklarede et hovedstød fra Mads Agesen, så Lundberg kunne heade bolden i mål fra få meters afstand.

Mærkeligt så det ud, at Nicolai Larsen ikke blot boksede bolden over mål i stedet for at give en farlig retur, og AaB-træner Kent Nielsen kunne heller ikke være tilfreds med, at hovedstødsstærke Agesen fik lov at stå helt fri.

Men alvoren gik tilsyneladende op for nordjyderne i pausen, for de kom ud til anden halvleg med en ganske anden målrettethed og tog omgående styringen i kampen.

Rasmus Würtz, der spillede sin superligakamp nummer 350, fik sammen med Kasper Risgård sat sig igennem på midtbanen, og så kunne AaB lægge et tungt pres.

Thomas Enevoldsen brændte en stor chance fra tæt hold, og kort efter fik Würtz med et kanonskud overliggeren til at dirre over Karl-Johan Johnson i Randers-målet.

Udligningen lå i luften, og den kom efter en times spil på Risgårds smarte skud, der fra 20 meters afstand udplacerede Johnson.

Da lignede det en kamp, AaB kunne vinde, men nordjyderne tabte initiativet kort efter, da Würtz fejrede sit jubilæum med at blive smidt ud efter to gule kort.

I en decimeret udgave måtte gæsterne stille sig tilfredse med pointdelingen, der betyder, at afstanden fra AaB på sjettepladsen til Randers, der er nummer tre, fortsat er på fire point.