Foto: Bruno Stagsted (arkiv)

AaB og Hobro IK lukkede transfervinduet tidligt

Sommerens transfervindue lukkede i nat, men der var ingen stress hos de nordjyske klubber op til deadline. Her får du et lille overblik over sommerens handler:

Sommerens mulighed for at købe og sælge spillere for de danske fodboldklubber sluttede klokken et natten til torsdag, men de sidste timer var fuldstændig uden stress for de nordjyske klubber.

Allerede den 12. august, da AaB annoncerede købet af den peruvianske landsholdsspiller Edison Flores, meddelte klubben, at de var færdige med at handle for i år. Siden har de dog sagt farvel til to spillere, Viktor Ahlmann, der er født i Brønderslev og kom til AaB som 12-årige, og den færøske back, Gilli Rolantsson. Begge skifter til norske klubber. Også klubikonerne Thomas Augustinussen, Kenneth Emil Petersen og Nicklas Helenius er efter denne sommer fortid på grønsværen for AaB.

I alt har AaB i dette transfervindue sagt farvel til 12 spillere og goddag til 10, men at dømme efter aktiviteten for sportsdirektør Allan Gaarde de sidste dage op til deadline, kunne der godt have været flere indkøb at gøre. Til Tipsbladet.dk har han fortalt, at klubben er blevet tilbudt oceaner af spillere, men altså ikke nogen, der var interessante nok.

Hos superliganedrykkerne i Hobro er sommeren blevet brugt til at opruste. I juni hentede klubben midtbanespilleren Sebastian Andersen og forsvarsspilleren Nicholas Gotfredsen, der begge kom på en fri transfer fra Viborg FF. I august hentede klubben så angriberen Kasper Lynge Nielsen, der har været hos Randers FC siden 2002.  Og senest har de skrevet under på en et-årig lejeaftale med den camerounske landsholdsangriber Anatole Abang, som er på kontrakt i amerikanske New York Red Bulls.

De offensive spillere er blevet hentet ind i stedte for de to profiler Jung-Bin Park og Mayron George, Hobro sagde farvel til tidligere på sommeren.

Også hos Vendsyssel FF er der blevet hentet spillere: Thomas Dalgaard, målmager og tidligere topscorer i Superligaen, er kommet til fra SønderjyskE på en et-årig kontrakt, og Nicolai Flø, 20-årig målmand med 10 år hos Silkeborg på cv'et skal nu til at kæmpe med om pladsen mellem stængerne.

Derudover er den 28-årige Hirtshals-dreng Mathias Schlie blevet hentet hjem til Vendsyssel FF, hvor han nu skal begå sig på både fodboldbanen og kontoret. Og endelig har klubben hentet Moses Opondo på en seks måneder lang lejekontrakt fra AaB.

Til gengæld har klubben sagt farvel til skadesplagede Andre Riel, som ellers havde skrevet under på en tre-årig aftale i vinter.