LIGE NU:

AaB på de skrå brædder

Nyt teaterstykke om den nordjyske superligaklub har snart premiere på Aalborg Teater.

- Alt det drama, vi gerne vil skabe på scenen, det har I herude. Og det vil vi gerne prøve at koncentrere i det stykke, vi laver nu!

Sådan sagde Morten Kirkskov, teaterchef på Aalborg Teater, da han sammen med AaB's sportschef, Allan Gaarde, i dag holdt pressemøde på Nordjyske Arena i Aalborg. Om få uger kan livet i og omkring AaB nemlig opleves - ikke bare på stadion, men også på Aalborg Teater.

- Når der nu er så mange mennesker, som er så passionerede omkring fodbold, så kunne det jo være, at man kunne lokke dem i teatret og se hvad teatret kan omkring den slags ting, forklarer Morten Kirkskov om baggrunden for stykket.

Stykket foregår i tiden efter AaB's fjerde mesterskab og karakterer og handling er fiktive. Men inspirationen til "Altid for AaB", som stykket hedder, har manuskriptforfatteren fundet i og omkring den nordjyske superligaklub:

- Jeg har været i kontakt med dem siden maj. Jeg har haft interviews med forskellige spillere, trænere og sportsdirektøren, fortæller Henrik Szklany, dramatiker ved Aalborg Teater.

En af de spillere, som blandt andet har delt ud af sine erfaringer fra livet i klubben, er AaB's midtbanespiller, Kasper Kusk.

- Hvordan det for eksempel er at færdes i et elitemiljø, hvor folk konkurrerer om stort set alt. Om det så er konkurrence til træning eller konkurrence efter træning - der bliver bare konkurreret på et andet niveau end andre steder, fortæller Kasper Kusk.

Stykket og de i alt otte medvirkende kan opleves på Aalborg Teater fra begyndelsen af maj.