AaB sejrer 3-2 i Herning og øjner bronze

AaB vandt en målrig og livlig duel mod FC Midtjylland. Nordjyderne er nu a point med Randers FC på 3.-pladsen.

Mathias Wichmann afgjorde mandagens superligakamp mellem FC Midtjylland og AaB i Herning med sin scoring i det 79. minut, og så vandt nordjyderne 3-2.

Forinden havde både 'Duncan' og Sylvester Igboun bragt hjemmeholdet i front.

AaB formåede dog at udligne af to omgange ved Thomas Augustinussen og Henrik Dalsgaard, og til slut var det altså nordjyderne, der løb med alle tre point. Med sejren ligger AaB side om side med Randers FC på tredjepladsen. Begge hold har 45 point.

Nederlaget var FC Midtjyllands første efter tre sejre på stribe, og midtjyderne forbliver på syvendepladsen med 37 point.

Hjemmeholdet startede opgøret bedst, og allerede efter et minuts spil var der bud efter AaB-målet, da Mads Albæk afsluttede efter gode driblinger fra Sylvester Igboun på kanten.

Kampen igennem var netop formstærke Igboun en kilde til evig uro i et til tider famlende AaB-forsvar. Det var dog den tidligere AaB-angriber, Morten 'Duncan' Rasmussen, der bragte midtjyderne i front.

En tøvende Kenneth Emil Petersen nåede ikke frem til Petter Anderssons fremlægning, og så kunne 'Duncan' nemt prikke værterne foran 1-0 efter ti minutters spil.

De aalborgensiske gæster var hurtige til at komme videre, og Augustinussen udlignede ni minutter senere på et fladt hug uden for feltet, efter Jacob Ahlmann havde drevet bolden frem fra de bageste rækker.

Og AaB virkede farligst i denne periode af opgøret, hvor både Søren Frederiksen, Kasper Kusk og Nicklas Helenius havde kvalificerede afslutninger.

Det var Igboun dog ligeglad med, da han fik chancen, trykkede af og bankede 2-1-føringen i hus kort før pausen og dermed lukkede en livlig første halvleg.

Henrik Dalsgaards udligning faldt midt i anden halvleg, da han kom først på et indlæg af Nicolaj Thomsen foran Midtjylland-defensiven, og skød nordjyderne tilbage i opgøret.

Rilwan Hassan fik chancen for at afgøre kampen et kvarter før tid, men i stedet var det indskiftede Wichmann, der blev matchvinder, da han fik foden på en fejlslagen AaB-afslutning.