LIGE NU:

AaB sikrer sig svensk midtbaneprofil fra Wigan

AaB har lavet en tre-årig kontrakt med den målfarlige midtbanespiller Andreas Johansson.

Andreas Johansson kommer til AaB fra den engelske Premier League-klub Wigan Athletic, hvor den 29-årige svensker har opholdt sig siden januar 2005.

I Wigan indgik Andreas Johansson ikke i den nyudnævnte manager Chris Hutchings' planer for den kommende sæson, hvorfor det er lykkedes AaB at slå en klo i spilleren, der således blev noteret for 40 kampe og syv mål i den engelske klub.

Inden sin tiltræden i Wigan optrådte Andreas Johansson for Djurgårdens I.F., hvor det igennem fire sæsoner blev til 124 kampe og imponerende 45 scoringer, hvilket bidrog til to mesterskaber og en pokaltitel inden afrejsen til England.

Andreas Johansson blev i februar 2007 noteret for sin 13 A-landskamp for Sverige, og AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen glæder sig naturligvis over forstærkningen af AaB's mandskab.

- Faktisk har Andreas Johansson stået på vores ønskeseddel i to år, og gennem de seneste uger har han hele tiden været vores førsteprioritet som tilgang til den offensive del af midtbanen, fortæller Lynge Jakobsen.

- Ingen tvivl om at det er en klassespiller, som vi har fået ind i folden, men stadig er vi på udkig efter mere, pointerer Lynge Jakobsen.

Allerede tirsdag formiddag træner Andreas Johansson for første gang med AaB's SAS Liga-trup.

Den svenske midtbaneprofil er tildelt trøje nummer otte hos AaB's bronzevindere.