LIGE NU:

AaB sluttede af med manér

AaB's danmarksmestre fejrede guldet med 2-0 hjemme over OB og lod sig atter fejre som danske mestre.

Som landets fjerdestørste by lever Aalborg normalt en stille tilværelse i skyggen af København, Århus og Odense. Og hvis man spørger en københavner, en århusianer eller en odenseaner om deres syn på limfjordsbyen, vil de måske rynke på næsen over den
provinsielle lillebror.

Men der var ikke meget søvnig provinsby over Aalborg lørdag, hvor Nordjyllands hovedstad eksploderede i det årlige karneval og guldfest for AaB's danmarksmestre, der vandt en solid 2-0-sejr over OB.

Dermed blev sæsonens sidste kamp et perfekt punktum for AaB's fænomenale sæson og for træner Erik Hamrén, der søger nye udfordringer i den falmede norske storklub Rosenborg.

Og mens pirater, havfruer, mavedansere og siamesiske
tvillinger væltede gennem Aalborgs gader til lyden af
sambarytmer, skrålede AaB's rød- og hvidklædte tilhængere højlydt med på Queens udødelige sejrshymne "We are the Champions".

Begge trænere havde på forhånd forsikret overfor omverdenen, at deres spillere ikke ville gå på sommerferie før sidste fløjt var lydt, og det løfte holdt begge hold.

AaB sikrede sig mesterskabet allerede i forrige runde, mens OB-erne i samme runde glippede den sidste chance for at vinde medaljer. Men det faktum afholdt ikke fynboerne fra at forsøge at spolere guldballet for nordjyderne. OB-erne var mest nærgående i det meste af første halvleg - lige indtil AaB's hollandske midterforsvarer Steve Olfers sparkede mesterskabsfesten i gang tre minutter før pausen med sit mål til 1-0.

I anden halvleg blev fynboerne reelt forvandlet til statister i guldforestillingen, hvor SAS-ligatopscorer Jeppe Curth fik lov at sætte trumf på sin sæson med sit 17. mål kort før tid.

Sejren over OB var AaB's 10. hjemmesejr i træk, og dermed tangerede nordjyderne Brøndbys SAS Liga-rekord, som altså kan blive overgået, hvis AaB sejrer i den første hjemmekamp i efteråret.

Men først venter der AaB-erne en velfortjent sommerferie og et interessant transfervindue, hvor sportsdirektør Lynge Jakobsen skal finde fuldgode erstatninger for i hvert fald træner Erik Hamrén og forsvarskrumtapperne Danny Califf og Allan Olesen.

Sportsdirektørens dispositioner kan meget vel vise sig
afgørende for, om der også bliver sambadans og guldglans på Aalborg Stadion i næste sæson.