AaB smed to-målsføring

AaB kunne have lukket kampen, men måtte nøjes med med et point efter at have været foran 2-0 ude mod Esbjerg mandag aften.

At mandagens superligaopgør mellem Esbjerg og AaB skulle ende 2-2, var der ikke meget, der tydede på en halv time inde i kampen.

Da så det ualmindeligt sort ud for det formsvage hjemmehold, for med et drøn fra 20 meter havde landsholdsaktuelle Kasper Kusk netop bragt AaB på 2-0.

Den stilling var ganske vist ikke ligefrem fortjent, og det gæstende tophold måtte såmænd også måtte have hjælp af Esbjergs Davidson Dropo-Ampen, der var første mand på scoringstavlen med et selvmål efter syv minutter spil.

Men selvom Esbjerg inden mandagens kamp var Superligaens mest formsvage med bare ét point i de seneste seks kampe, så formåede vestjyderne med et arbejdsraseri af rang at få spillet sig tilbage i opgøret.

Med 11 minutter til pausefløjt fik Esbjerg endelig omsat en af holdets mange chancer til scoring, da Mick van Buren på kanten af offside modtog en tværaflevering fra Jakob Ankersen.

Den hollandske angriber svigtede ikke og passerede sikkert en ellers storspillende Carsten Christensen, der afløste den vordende far Nicolai Larsen i AaB-målet.

Christensen var et godt bud på AaB's bedste spiller, og det siger meget om, hvor mange chancer Esbjerg kom frem til i et opgør, hvor hjemmeholdet konstant var i teten med hurtigt angrebsspil og eminent presspil.

AaB's vævre offensivspillere var dog farlige på de hurtige omstillinger, og derfor kunne de to hold gå til pause med en AaB-føring på 2-1.

Den stilling holdt dog et lille stykke ind i anden halvleg. Efter flere fantomredninger af Carsten Christensen var AaB-målmanden chanceløs, da Emil Lyng på akrobatisk vis fik flugtet bolden i kassen efter et hjørnespark.

Et flot comeback af Esbjerg-spillerne, der fik viste høj moral efter en skidt periode i Superligaen.

Men høj moral giver ikke i sig selv sejre. Og derfor må nok særligt Jens Bertel Askou ærgre gevaldigt over at have sendt bolden 10 meter over mål, da han mod kampens slutning fik afsluttet fra klos hold.

Den form for ineffektivitet betød nemlig, at Esbjerg måtte nøjes med det ene point, og det betyder, at vestjyderne fortsat er under stregen.

For AaB betyder pointdelingen, at holdet nu er fire point efter FC Midtjylland.