AaB snublede i Haderslev

Sønderjyske er tæt på at sikre sig endnu en sæson i Superligaen efter en sejr på 1-0 over gæsterne fra AaB, mens AaB rykkede et lille skridt væk fra en medalje.

Sønderjyske vandt lørdag aften hjemme i Haderslev en fortjent 1-0-sejr over AaB.

Dermed kan ledelsen i Sønderjyske så småt begynde at lægge planer for endnu en sæson i Superligaen med seks point ned til nedrykningsstregen.

Og det selvom Sønderjyske ikke kan score på straffespark. Sønderjyderne misbrugte igen fra 11-meter-pletten. Det gjorde ikke så meget denne gang, hvor Sønderjyske var en klasse bedre et ellers formstærkt AaB-hold.

Sønderjyske pressede på fra kampens start, og allerede i det tredje minut fik værterne en gylden mulighed for at komme foran. Tommy Bechmann blev nedlagt i straffesparksfeltet.

Tommy Bechmann tog selv straffesparket, men skød lige på AaB-målmand Nicolai Larsen. Det var syvende gang på stribe, at Sønderjyske misbrugte et straffespark. En helt uhørt statistik.

AaB spillede længe famlende, og midt i første halvleg kom Sønderjyske foran 1-0. Sønderjyskes Johan Absalonsen erobrede bolden fra Thomas Augustinussen på midten af banen.

Bolden havnede hos Lasse Vibe, der scorede med et godt skud fra kanten af feltet. Målet var Lasse Vibes 12. sæsonmål i Superligaen, og det er ny klubrekord. Peter Sand lavede 11 mål for Sønderjyske i sæsonen 2005/06.

Selvom 1-0-målet vækkede AaB en anelse, så var nordjyderne heldige med kun at være bagud med et enkelt mål ved pausen.

I anden halvleg kom AaB endnu bedre med, men helt farligt blev det aldrig foran Marin Skender i Sønderjyske-målet. Gæsternes slutspurt blev hæmmet af et rødt kort til Kenneth Emil Petersen fem minutter før tid.

AaB tabte dermed et skridt i medaljekampen, mens Sønderjyske nu har seks point ned til nedrykningsstregen inden søndagens kampe.