AaB snydes mest

Foto: Allan Storkborg

AaB er det fodboldhold i superligaen, der har haft flest afgørende kendelser imod sig. Det mener fodboldstatiker Lars Bo.

Da dommer Jakob Kehlet i weekenden dømte straffe til Silkeborg i den seneste kamp mod AaB, var der stor uenighed, om han havde ret eller ej. Og det var ifølge fodboldstatistiker Lars Bo langt fra første gang. Det skriver sporten.dk.

Han har talt sammen, at det nordjyske fodboldhold har været ofre for en tvivlsom kendelse hele syv gange før i denne sæson, som fik afgørende betydning for kampens udfald.

- Der kan sagtens være en forklaring på hver enkelt situation, men det er bemærkelsesværdigt, at AaB i samtlige tilfælde har haft dommerens afgørelse i mod sig, siger Lars Bo til sporten.dk.

Lars Bo har lavet beregningen efter han har set på samtlige 113 efterårskampe. Han har kun set på de kampe, hvor dommerens kendelse har haft afgørende betydning for kampens udfald.

Lynge Jakobsen fra AaB nikker genkendende til statistikken.

- Der er ingen dommer, der gør det med vilje, men vi kan måske bruge det konstruktivt til at fortælle hinanden, at vi måske har spillet lidt bedre, end antallet af point antyder, siger Lynge Jakobsen til sporten.dk.

Forsiden lige nu