AaB tabte til Lyngby

Lyngby vandt 3-2 over AaB i Superligaen. Lyngby kan med sejren fortsat indhente OB over nedrykningsstregen.

Der var drama i Lyngby, da sjællænderne på et mål i slutminutterne vandt 3-2 hjemme over AaB i Superligaen. Lyngby kan med sejren fortsat indhente OB over nedrykningsstregen.

OB er nu kun fire point foran Lyngby, inden fynboerne møder FC Nordsjælland på udebane mandag aften. OB kan med en sejr sende Lyngby ned i 1. division.

Lyngbys håb om endnu en sæson i Superligaen lever kun fordi, angriberen Patrick Mortensen i det 88. minut mestrede et hovedstød til sit sjette sæsonmål og 3-2 over AaB, som nu får meget svært ved at nå Europa League.

Affæren var en åben kamp, hvor begge hold skulle bruge en sejr. Lyngby, da de selv med uafgjort og OB-nederlag mandag ville være håbløst bagud med en betydeligt dårligere målforskel end fynboerne.

AaB spillede for den højst opnåelige femteplads med adgang til Europa - afhængig af AGF, Silkeborg og Sønderjyskes resultater senere søndag.

Lyngby kom foran to gange, men begge gange kom AaB ret hurtigt tilbage, og så stod begge med et 2-2-resultat, de ikke kunne bruge til noget.

Midtbanespilleren Anders Christiansen havde med et fremragende langskud bragt Lyngby foran 1-0 efter 26 minutter.

AaB's talentfulde midtbanespiller Lucas Andersen scorede sit første mål i Superligaen, da han udlignede til 1-1 fem minutter før pausen.

Kort efter pausen scorede Lyngby igen, da Emil Larsen sendte hjemmeholdet foran med 2-1.

Men endnu en gang kunne Lyngby ikke holde føringen, og så udlignede EM-aktuelle Nicklas Helenius til 2-2 efter knap en times spil.

I den situation var det Lyngby, der pressede mest på, ligesom de gjorde fra start, mens AaB mest satsede på kontra.

Kim Aabech var tilbage i startopstillingen for første gang efter sin overståede matchfixing-karantæne på otte spilledage, og på bænken sad pæne navne uden gavn; Peter Madsen, Bajram Fetai og Martin Bergvold.

Men Anders Christiansen, Emil Larsen og Patrick Mortensen klarede de påkrævede scoringer, så Lyngby vandt sin første sejr i fem kampe og den kun anden i de seneste 13 kampe mod AaB, mens det var AaB's første nederlag på Lyngby Stadion i 13 år.

Støtten på det tvivlsomme stadion var med kun 1375 tilskuere stadig ikke imponerende, når krisen kradser, og indtil de sidste minutter var 20-30 AaB-fans det meste af tiden de eneste, der kunne høres. Men det var dem, der måtte tage skuffede hjem.

I næste spillerunde mødes Lyngby og OB i en kamp, der kan blive afgørende i nedrykningskampen. HB Køge er allerede rykket ned.