AaB tager sin første sejr i 2013

AaB vandt sin første kamp i foråret, da de mandag aften slog Superligaens bundprop Silkeborg med 1-0.

Det var en forløsningens dag for AaB, der sejrede 1-0 i mandagens sene superligaopgør i Aalborg.

AaB-angriberen Niclas Helenius sørgede for kampens eneste scoring kort efter pausen, og nordjyderne lykkedes dermed med at hente sin første sejr i 2013.

Sejren var helt fortjent, da nordjyderne, med Kasper Kusk i spidsen, dominerede opgøret fra start til slut. AaB indtager nu fjerdepladsen med 38 point.

Med nederlaget formåede Silkeborg ikke at følge op på sidste rundes overraskende hjemmebanetriumf over FC København, og midtjyderne ligger forsat sidst i Superligaen med 24 point.

Og overlevelse synes nu et stykke uden for rækkevidde.

Kampens eneste scoring faldt kort efter pausen, da Nicolaj Thomsen lagde en perfekt bold ind i hovedet på Helenius.

AaB skabte også kampens første store chance, da Jacob Ahlmann kom godt til baglinjen og servicerede Helenius foran målet. Helenius' afslutning savnede dog skarphed og røg forbi målet.

Silkeborg havde ikke meget etableret spil i første halvleg, og midtjydernes første mulighed var derfor også en dødbold.

Men Jesper Mikkelsens frispark efter 16 minutter røg snert forbi Nicolai Larsen i målet.

I anden halvleg fik Marvin Pourié alletiders chance for at bringe balance i regnskabet, men Silkeborg-angriberens afslutning efter 53 minutter tog først den ene stolpe og så den anden, før returen sprang tilbage ud i spil - til tyskeren store ærgrelse.

Kasper Kusk havde ogå flere farlige forsøg i kampens afslutning, men ind ville bolden ikke, og så kunne aalborgenserne række hænderne i vejret tre point rigere.

Det betyder, at AaB nu er placeret på fjerdepladsen i Superligaen med 38 point, mens Silkeborg fortsat ligger på sidstepladsen med tre point op til holdene over nedrykningsstregen, AC Horsens og Brøndby.