AaB ubesejret i 10 kampe: Snupper endnu en sejr efter super-langskud

Spillet er ikke fantastisk i Aalborg, men pointene ruller alligevel ind på kontoen i AaB.

Det er ikke altid kønt at se AaB spille i NordicBet Ligaen, hvor Aalborg-klubben ellers burde være overlegne på papiret.

Men alligevel høster AaB point som en mejetærsker, der tonser igennem de øvrige hold i landets næstbedste række.

Skarphed i begge felter og individuelle kvaliteter har sendt AaB sikkert på 1. pladsen i NordicBet Ligaen efter ni runder.

Fredag aften var det så HB Køge, der røg ind i den aalborgensiske maskine. På forhånd var AaB storfavoritter mod HB Køge, som blot havde vundet to af de første ni kampe.

Men i kampens start havde AaB svært ved at skabe chancer. Hjemmeholdet havde ganske vist bolden meget af tiden, men spillet blev - igen - for stationært og fantasiløst. 

Det betød, at begge hold skabte et par chancer uden at være rigtig tæt på. 

Vildt langskudsmål

Men efter 37 minutter tog AaBs succesfulde sommerindkøb, Merker Widell, sagen i egen hånd. Med et drøn af et langskud uden for HB Køges felt sendte svenskeren hjemmeholdet foran 1-0.

Og nu var det pludselig virkelig op ad bakke for HB Køge, der er en del af bundstriden i NordicBet Ligaen.

I anden halvleg forsøgte AaB at kontrollere spillet og køre sejren hjem på den sikre måde. Derfor blev der nærmest sat rekord i afleveringer bagud på Aalborg Portland Park, og generelt var AaB langt fra sit topniveau i anden halvleg.

Hjemmeholdet havde antræk til flere store chancer, men det blev sjældent farligt. 

I stedet var det HB Køge, der mod slutningen af anden halvleg kom til flere gode tilbud, der tvang AaBs Josip Posavec ude i flere vigtige redninger.

Udeholdet jagtede længe det udlignende mål. Men i stedet var det indskiftede Lucas Andersen, der udnyttede en kontra til at lukke kampen i overtiden med et nok til 2-0.

AaB cementerer sin 1. plads i NordicBet Ligaen og er nu ubesejret i de første 10 runder.

Fredag sejrede Hobro også, da det nordjyske hold slog B93 2-1 på et sent mål. Dermed indtager Hobro i flot 4. plads i NordicBet Ligaen.Seneste nyt

fra Nordjylland