AaB vil sælge ud af spillerne

Foto: TV2/Nord

Direktør Poul Sørensen er klar til at sælge klubbens profiler på grund af dårlig økonomi.

Alt er til salg i AaB. Således lyder udmeldingen fra klubbens direktør Poul Sørensen efter klubben endnu engang onsdag måtte se i øjnene, at tabet i 2011 blev større end først forventet.

- Vi står med et behov for at få kapital ind i klubben. Men det behøver ikke nødvendigvis kun komme fra vores sponsorer. Vi har muligheden for at sælge ud af vores spillere, hvilket kan skaffe os transferindtægter, siger direktør Poul Sørensen til TV2/Nord.

Af oplagte salgsemner har klubbens egen opdrættede talenter i form af Lasse Nielsen og Lucas Andersen tidligere været nævnt. De blev dog ikke solgt i januar måneds transfervindue. Men noget skal ske, hvis AaB også i fremtiden vil spille fodbold på første klasse.

- Hvis klubben skal fortsætte på det plan den er på nu, så er det afgørende at den kan få tilført kapital, det er ganske enkelt nødvendigt, siger sportsøkonom Kenneth Cortsen, UCN til TV2/Nord.

AaB har over de seneste tre år tabt i omegnen af 180 millioner kroner. Og det er ganske enkelt for dårligt, hvis man spørger sportsøkonomen.

- Når man har et så stærkt brand som AaB har i Nordjylland, og man er den uden sammeligning størtste aktør, så bør det ganske enkelt være muligt at kunne kapitalisere på det. Klubben har været for dårlig til at gøre dette og skabe sammenhæng mellem indtægter og udgifter, siger Kenneth Cortsen.

AaB solgte i det netop afsluttede transfervindue anfører Kjetil Wæhler til IFK Gøteborg. Normanden var angiveligt en af klubbens løntunge spillere, og samtidig fik klubben økonomisk kompensation, da Wæhlers kontrakt med AaB løb til sommer.

Forsiden lige nu