LIGE NU:

AaB vil søge hjælp hos FCK og Brøndby før Brugge-opgør

Aalborgenserne forudser en hård 1/16-finale mod Club Brugge, der har ryddet flere danske klubber af banen.

Club Brugge slog Brøndby ud i kvalifikationen til Europa League i fodbold, og klubben slog FCK ud af gruppespillet. Nu er det så AaB's tur til at møde det belgiske tophold i 1/16-finalen i Europa League.

Og det bliver et hårdt sammenstød, lyder det fra AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde.

- Jeg har set kampene mod Brøndby og FCK. Klubben er jo mester i at slå danske hold ud.

- Club Brugge er et kvalitetshold, og holdet virker til at være meget erfarne i Europa. Over for de danske hold har de været meget kyniske og været dygtige til at score på deres chancer, siger han.

AaB skal nu i gang med at analysere belgiernes spillestil, og i den forbindelse vil aalborgenserne spørge de danske superligaklubber til råds.

- Her vil det være naturligt, at vi hører os for i både Brøndby og FCK. Vi er rigtig gode i dansk fodbold til at hjælpe hinanden. Der er en enorm åbenhed, da vi også er ude at forsvare Danmarks ære, siger Allan Gaarde.

For AaB er det belgiske mandskab ikke en drømmemodstander.

- Uanset, hvem vi havde mødt, ville vi være underdogs. Det er vi også mod Brugge, siger Gaarde.

Han forestiller sig, at man hos Brugge klapper i hænderne over at have trukket AaB.

Uanset hvor AaB står i forhold til Brugge, er der ingen tvivl om, at de nordjyske fans vil troppe op til kampene, lyder det fra sportsdirektøren.

- Vi spiller en 1/16-finale i Europa League, det er helt unikt. På den baggrund håber jeg, at nordjyderne kommer ud og hjælper. Så er der jo kortere til Belgien end til Portugal eller nogle af de østeuropæiske lande, siger han.

De to klubber skal møde hinanden 19. februar og 26. februar.