AaB vinder guld

AaB danske mestre. Foto: Mikael Justesen

Sportsdirektør Allan Gaarde fejrer dagens sejr. Foto: Mikael Justesen

Foto: Mikael Justesen

Foto: Mikael Justesen

1 af 4

Selvom dagens kamp mod FC Vestsjælland blev målløs er AaB danske mestre.

AaB formåede ikke at hente sejren i udekampen mod FC Vestsjælland, men det er nordjyderne nok ligeglade med. 0-0 var nok til at hente det danske mesterskab.

FC Midtjylland tabte nemlig samtidig 2-3 hjemme til FC København, og dermed er AaB før sidste spillerunde fire point foran de midtjyske ulve.

AaB-spillerne havde tydeligvis fået meldingen om FC Københavns føring på banen, for i slutfasen forsøgte nordjyderne ikke for alvor at gå efter sejren i Slagelse.

Hvor nordjyderne i sidste spillerunde sprudlede i 4-2-sejren ude over FC Nordsjælland, var FC Vestsjællands solide defensive organisation ganske enkelt for stærk.

AaB'erne havde i løbet af kampen mesterskabet i hænderne, da FC København var foran ude mod toeren FC Midtjylland, og det så til tider ud til, at nordjyderne fokuserede mere på resultatet i Herning end på deres eget opgør.

Og kort efter slutfløjtet i Slagelse var fokus så berettiget i Herning, da FC Midtjylland her kom bagud 2-3 og dermed sendte mesterskabet direkte i nordjydernes hænder.

Hjemmeholdet var ganske godt tilfredse med det uafgjorte resultat, da det matematisk sikrer oprykkerne endnu en sæson i Superligaen.

Mens FC Vestsjælland virkede tilfredse med 0-0 var det bestemt ikke tilfældet hos AaB-træner Kent Nielsen. Han råbte og fagtede lystigt på sidelinjen, uden for for alvor at kunne få sparket gang i sit mandskab.

De sædvanligvis største trusler Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen blev effektivt lukket ned af Michael Lumb og Oliver Lund, og op gennem midten gav FC Vestsjælland intet væk til mesterskabsfavoritterne.

0-0 blev resultatet i en flad kamp i Slagelse. FC Vestsjælland er med resultatet reddet i Superligaen, og i samme ombæring er mesterskabet sendt til Aalborg, da FC København samtidig slog FC Midtjylland med 3-2.

Dermed har AaB 59 point i spidsen af tabellen, mens FC Midtjylland har 55 før den afsluttende runde.

/ritzau/

Forsiden lige nu