Foto: Ib William Christesen

AaB'ere: Kæmpe potentiale i holdet

Det er et talentfuldt mandskab med stor fremtid, AaB sender i Europa, mener både cheftræner og viceanfører.

AaB endte på femtepladsen i Superligaen og sikrede sig europæisk deltagelse i næste sæson.

Det bliver en stor opgave, indrømmer nordjydernes træner, Kent Nielsen, og håber på, at holdet kan bevare sin nuværende form.

- I løbet af sæsonen har vi vist, at der er et kæmpe potentiale i truppen. Der er stadig masser af ting, som skal læres endnu. Men der er store muligheder for udvikling, så det ville da være fantastisk, hvis vi kunne holde på så mange spillere som muligt, siger han.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hvis vi holder på vores nuværende trup, så kommer vi styrket ud til den næste sæson. Mange folk glemmer, hvor ungt holdet er.

- Det er Kasper Kusks første sæson, Henrik Dalsgaards første på backen, og sådan kan vi blive ved, siger han.

At der er masser af fremtid i AaB-mandskabet er viceanfører Rasmus Würtz enig i, omend han ikke siger nej til lidt frisk bold ude fra.

- Der er et kæmpe udviklingspotentiale i det her hold. Nye spillere er altid velkomne, og kan vi hente et par stykker ind, kommer vi til at se rigtig gode ud. Men vi er bevidste om, at det kræver hårdt arbejde at klare sig både i Europa og Superligaen, siger han.

Forberedelse er derfor nøglen, hvis man skal have succes i europæisk fodbold, siger Kent Nielsen, uden at han vil gå på kompromis med træningen forud for den kommende superliga-sæson.

- Vi kommer ikke til at gøre noget anderledes i forhold til Superligaen, selvom vi har sikret os europæisk deltagelse. Vi skal være klar lige fra start, og det er vi, uanset om det hedder europæisk fodbold eller Superliga, konstaterer cheftræneren.

- Der er mange, der aldrig har prøvet at spille europæiske fodbold med AaB, så det bliver en kæmpe oplevelse for alle omkring klubben. Både fans, spillere og sponsorer. Vi glæder os derfor meget til at komme i gang igen, siger han.

Kent Nielsen og AaB tager på sommerferie indtil 12. juni.