LIGE NU:

AaB'ere trods tamt Europa-exit: Har fået hår på brystet

Det seneste halve års Europa-turné har givet spillerne værdifuld erfaring, og AaB har som klub fået et løft.

Der var ikke meget at råbe hurra for, da AaB torsdag aften kapitulerede i Brugge, men alt i alt har Europa League-præstationen givet klubben og spillerne uvurderlige erfaringer.

Sådan lyder det fra AaB-lejren trods 0-3-nederlaget i Belgien, der gav en noget tam afslutning på en ellers stærk europæisk indsats.

- Vores trup er ekstremt ung. Mange har slet ikke spillet i Europa før, så det har været nogle gode lærepenge. Det har været hårdt, for vi har fået nogle rap over snuden - ikke mindst i udekampene mod Apoel og Steaua Bukarest, siger Kasper Risgård til Ritzau.

- Men det er noget, vi kan bruge til noget. Det giver noget hår på brystet, og det er sjovt at være med i Europa. Det giver et afbræk i hverdagen, og man kommer til at spille mod nogen, der er bedre end én selv.

Risgård er klar over, at fem udebanenederlag på stribe med en målscore på 0-17 er en del af fortællingen, som man ikke kan overse.

- Vi har vores egen måde at spille på, som vi holder os til. Det kan godt give lidt kritik, når vi på udebane ikke stiller os længere tilbage. Vi spiller vores chance, og så må det ligesom briste eller bære, siger han.

Træner Kent Nielsen peger på, at resultaterne også skal ses i lyset af, at AaB er en økonomisk miniput i det selskab, klubben har været i det seneste halve år.

- Hvis man sammenligner Club Brugge og os, er der kæmpe forskel målt på økonomi. Alligevel forsøgte vi at spille med, hvilket vi altid har gjort, selv om vi har været oppe mod store modstandere.

- Derfor kan vi godt sige, at vi har leveret en enormt stærk Europa-præstation. Bare dét, at vi har fået 12 kampe, taler lidt for sig selv. Det er vi glade for og stolte af, og den enkelte spiller har haft meget gavn af det, siger Nielsen.

For Kasper Risgård, der har spillet i AaB i det meste af sin karriere, har det seneste år været lidt af et eventyr med DM-guld, pokaltriumf og senest flotte resultater i Europa.

- AaB har haft økonomiske problemer, men det, vi har lavet, har været med til at løfte klubben igen.

- Der er kommet penge i kassen, vi har fået nogle gode oplevelser, og der er kommet en helt anden positiv energi omkring klubben. Det er jeg glad for at have været med til, siger Kasper Risgård.

Efter torsdagens nederlag melder hverdagen sig igen. På mandag venter et superligaopgør i Esbjerg.

/ritzau

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden