LIGE NU:

AaB's U21-profil parkerer klubskifte og fokuserer på EM

Nicolaj Thomsen var for få uger siden tæt på at skifte til fransk fodbold, men hans ene øje kom i vejen.

Han er en af seks danske spillere, der har fået fuld spilletid i Danmarks to første kampe ved U21-EM i fodbold i Tjekkiet.

Han er også en af dem, der har fået meget ros, men det tager Nicolaj Thomsen roligt.

Ligesom han ikke skænker det mange tanker, at han med stærke præstationer ved EM kan blive højaktuel til et skifte til en større klub end AaB.

- Jeg har sagt til min agent, at jeg vil vente med at høre noget, indtil jeg får ferie.

- Hvis man tænker for meget over det, tror jeg, at det påvirker én negativt. Det er jeg ikke interesseret i, siger Nicolaj Thomsen.

Mandag aften var han den ene af to danske spillere - den anden var Jens Jønsson - der sammen med landstræner Jess Thorup deltog ved U21-landsholdets pressemøde før tirsdagens afsluttende gruppekamp mod Serbien.

Den 22-årige midtbanespiller har kontrakt med AaB frem til udgangen af 2016, men han er allerede rygtet på vej til udlandet.

I sidste måned var der tale om mere end bare rygter, da AaB meddelte, at klubben lå i forhandlinger med en klub om et salg af Nicolaj Thomsen.

Den franske klub Nantes trak sig dog fra en handel, efter at det pludselig blev et tema, at AaB'eren er næsten blind på sit højre øje. Noget han har spillet med hele sin karriere.

- Jeg har altid haft det øje, så jeg har ikke lagt så meget vægt på det. Det er ærgerligt, at sådan noget skal være et grundlag i forhandlinger, men jeg håber, der kommer noget mere interessant, siger Nicolaj Thomsen.

Situationen i gruppe A er den, at Tyskland fører med fire point, mens både Danmark og Tjekkiet har tre point. Serbien er sidst med et point.

Danmark kommer videre til EM-semifinalerne med en sejr, og det vil samtidig udløse en billet til OL i Rio næste år.

Et nederlag sender definitivt Danmark ud af EM, mens et uafgjort resultat vil sende danskerne videre, med mindre Tjekkiet samtidig overrasker med en sejr over Tyskland.

- Først og fremmest går vi efter at vinde, men vi ved også, at vi kan bruge uafgjort, hvis det andet resultat passer for os. Og så skal vi selvfølgelig ikke smide alt frem i de sidste minutter.

- Men vi går efter at vinde, så vi er helt sikre på at gå videre, siger Nicolaj Thomsen.

Kampen mellem Danmark og Serbien begynder klokken 20.45 i Prag.