Foto: Per Frank Paulsen

Aalbæk-sagen: Fund af telefoner styrker anklagers sag

Der er kommet flere beviser frem mod den 39-årige mand, der formodes at være bagmanden bag smuglersagen fra Aalbæk Havn.

Anklageren i Aalbæk-sagen har mandag fremlagt flere beviser mod den 39-årige mand, som politiet ser som bagmand i sagen. Beviserne er beslaglagt i forbindelse med ransagningen som skete, da den 39-årige blev anholdt den 4. juni på et hotelværelse ved Oslos lufthavn Gardermoen.

Ved ransagningen blev der blandt andet fundet en række mobiltelefoner af mærket Nokia 100. Det er den samme type mobil, som blev fundet hos de tiltalte, der blev anholdt på havnen i Aalbæk.

Nogle af de tiltalte har forklaret, at telefonerne er ikke særligt dyre, og de bliver ofte smidt væk undervejs, så de ikke kan spores.

Flere af telefonerne, der er fundet, er mærket med forskellige bogstavkombinationer. Samtidig er der fundet en række svenske og hollandske sim-kort og taletidspakker.

I flere af telefonerne er der desuden gemt kontakter til numre på de telefoner, som politiet har fundet på de andre tiltalte i sagen.

Ud over telefonerne, så har politiet fundet en slags regnskab ved ransagningen. Regnskabet er skrevet på kalendersider fra den 27. december 2012 frem til den 2. januar 2013. Fire dage senere blev smuglerforsøget afværget på Aalbæk Havn. Der er ført regnskab over blandt andet leje af bil, hotel, båd og telekort.

Beviserne i sagen mod den 39-årige ventes at få en stor betydning, da han ikke har været særligt meddelsom. Han har nægtet at afgive forklaring til både politiet og i retten.

Aalbæk-sagen fortsætter mandag i Retten i Hjørring med anklagerens procedure.