Foto: Ivan Bitsch

Aalborg-anfører skifter til Magdeburg

jacob Bagersted forlader Aalborg Håndbold næste sommer og tiltræder i den tyske klub.

Håndboldspilleren Jacob Bagersted er fra næste sommer fortid hos de danske mestre, Aalborg Håndbold.

Stregspilleren, der er anfører i klubben, blev mandag formiddag præsenteret som kommende spiller hos SC Magdeburg i Bundesligaen.

- Det bliver svært for mig at forlade Aalborg Håndbold efter nogle spændende år.

- Det er en fantastisk klub med superfans og et stort publikum i Gigantium, men jeg ønsker at forfølge min drøm om at spille i Bundesligaen, så da muligheden kom, slog jeg til.

- Det er dejligt at have det på plads i god tid, så det ikke påvirker min koncentration og mit spil, samtidig med at klubben har god tid til at finde en afløser, siger Jacob Bagersted til Aalborg Håndbolds hjemmeside.

Den 26-årige spiller kom for to år siden til Aalborg fra AG København. Hans kontrakt med Magdeburg løber frem til sommeren 2016.

Skiftet kommer ikke helt overraskende for de danske mestre.

- Vi har hele tiden vidst, at Bagersted havde et ønske om at komme videre i sin karriere som håndboldspiller, og at Bundesligaen kunne blive næste station for ham, siger direktør Jan Larsen.

- Nu har han alderen og de spillemæssige kvaliteter til at tage springet, og det har vi fuld forståelse for.

- Vi har vidst i et stykke tid, at et skifte efter denne sæson var en mulighed for Bagersted. Vi har nu god tid til at finde den rigtige afløser for ham, og det arbejde er allerede indledt, siger Jan Larsen.

SC Magdeburg er aktuelt placeret på ottendepladsen i Bundesligaen med syv point for seks kampe.