Foto: TV2/Nord

Aalborg blandt verdens bedste universiteter

Aalborg Universitet stormer frem på den internationale rangliste over verdens bedste universiteter, som offentliggøres i dag. Universitetet rykker 104 pladser op til en position som nummer 362 blandt verdens 18.000 universiteter.

Det er det internationale QS World Universities Rankings, som har anbragt det danske universitet i top 400.

Den aktuelle opgørelse sender Aalborg ind på en plads som nummer 362 på den overordnede QS-rangliste. Endnu bedre ser det ud på den særlige liste for Ingeniørvidenskab og Teknologi, hvor AAU bringer sig i top 200 med en placering som nummer 198 (289 i fjor).

- Det er tredje år i træk, at vi springer 100 pladser frem på ranglisten. Hvad kan ikke ske, hvis vi fortsætter med den fart de næste fire år, siger rektor Finn Kjærsdam spøgefuldt med henvisning til, at AAU i 2009 lå placeret i gruppen fra 501-600, og i 2010 avancerede til nummer 466.

QS-ranglisten bedømmer verdens universiteter på, hvor ofte deres forskere er citeret i videnskabelige tidsskrifter, og på hvordan eksterne forskere vurderer universitetets forskning. Antallet af internationale forskere og studerende ved universitetet samt antallet af studerende per forsker spiller også ind, og det samme gør arbejdsgivernes vurdering af de færdige kandidater fra det pågældende universitet.

Fremgangen på ranglisten betyder ifølge organisationen bag QS World Universities Rankings, at  Aalborg Universitet får en markant mere fremtrædende placering i de oversigter, som bliver stillet til rådighed for offentligheden. Organisationens website får ifølge egne prognoser et besøgstal på 11 millioner i år.