Aalborg får ny uddannelse

SOSU Nord slog i dag dørene op til en ny uddannelse for ambulancereddere.

Normalt kører han ambulancen, men fremover skal redder Johnny Petersen fra Nørresundby også kunne behandle. Derfor startede han sammen med 15 andre reddere i dag på ambulancebehandleruddannelsen i Aalborg.

- Det er fedt at uddanne sig videre. Jeg har kørt ambulance i et stykke tid, men det er fedt at blive klogere og også være med til at behandle patienterne i ambulancen. Det har allerede været interessant her på den første dag med praktik og teori, fortæller Johnny Petersen til TV2 Nord.

Kurset lå også i Aalborg fra 2001-2007, men har de seneste år kørt i Silkeborg. Derfor er man hos skolen også ekstra tilfredse med igen at have fået uddannelsen tilbage til Nordjylland.

- Det betyder meget for os, da uddannelsen er med til at skabe en rød tråd i vores region. Vi har også fået uddannelsen til paramediciner tilbage til Nordjylland, så nu kan vi tilbyde et samlet forløb til redderne og vi kan sørge for vores undervisere altid at skarpe på deres formidlingsevner, siger ekstern konsulent i Region Nordjylland Christina Brønner til TV2 Nord.

Uddannelsen består af et forløb over tre måneder og skal startes op fire gange årligt.