Aalborg Håndbold misser gylden chance for CL-avancement

Aalborg Håndbold taber til HC Motor Zaporozhye og får svært ved at nå 1/8-finalerne i Champions League.

Aalborg Håndbold havde søndag chancen for at spille sig blandt Europas 16 bedste klubber for andet år i træk.

Med en sejr hjemme over ukrainske HC Motor Zaporozhye ville Aalborgs herrer være klar til Champions Leagues 1/8-finaler, men det blev et skuffende nederlag på 30-36.

Der er nu lagt op til en gyser i gruppe D's sidste spillerunde. Inden denne har fire hold - Aalborg, Dunkerque, Kadetten Schaffhausen og HC Motor Zaporozhye - alle seks point på pladserne fra tre til seks. To af holdene går videre.

Men der venter Aalborg en svær udekamp mod ungarske Pick Szeged, som allerede er sikker på at avancere fra en andenplads. Aalborg må håbe, at modstanderen derfor sparer spillere eller kommer knap så motiveret til kampen.

Aalborgs sejrschance var bedre denne søndag. Det danske hold vandt udekampen i oktober mod ukrainerne, som denne gang var et hold i bedre forfatning.

Jesper Jensens tropper fik en svær start på kampen. Spillet virkede nervøst, og afslutninger var generelt ikke gode nok.

Mange misbrugte chancer af hjemmeholdet gav ukrainerne føringen et godt stykke ind i første halvleg. Men Aalborg sluttede bedre af og gik til pause med 16-16.

Også i anden halvleg kom Motor Zaporozhye bedst i gang, og det generede ikke engang, at holdet tidligt blev ramt af et direkte rødt kort til Dmytro Doroshchuk.

Holdet vandt den efterfølgende undertalsperiode og skabte kampens første tremålsføring ved 22-19.

Aalborgenserne kom også bagud med fem mål midtvejs, inden det begyndte at gå den rigtige vej.

24-29 blev til 29-30, blandt andet fordi Håvard Tvedten spillede sig op, og målmand Ole Erevik fik gang i redningerne.

Men ukrainerne udnyttede et overtal på to minutter til at øge til 32-29 inden de sidste fem minutter, og herefter faldt alt sammen for danskerne, der spiller sin sidste gruppekamp næste søndag.