Aalborg Kommune bygger med konfliktramt firma

Foto: TV2/Nord

Aalborg Kommune har i strid med sin egen udbudspolitik skrevet kontrakt med den blokaderamte virksomhed Lars Laj A/S, der bygger kommunens nye multisportsbane, skriver Fagbladet 3F.

Lars Laj A/S har været blokaderamt af 3F siden november 2011, fordi virksomheden har underbetalt sine polske ansatte.

Aalborg Kommunes egen udbudspolitik forpligter kommunen til at sikre, at entreprenører og underentreprenører hyrer ansatte på danske arbejdsvilkår.

Reidar Kogstad, der er gruppeformand i 3F Aalborg, er rystet over kommunens sløsede håndtering af deres egen udbudspolitik.

- Da jeg gjorde dem opmærksom på, at de havde lavet en aftale med et blokaderamt firma, mødte jeg ingen vilje til at gøre noget ved det. De ville ikke afbryde samarbejdet, og de mente ikke, at det var deres ansvar at tjekke, om virksomheden var konfliktet, siger Reidar Kogstad.

Rådmand for Teknik og Miljø i Aalborg Kommune Mariann Nørgaard (V) bekræfter, at Lars Laj A/S ikke har overholdt aftalen med kommunen, men at kommunen ikke kan gøre yderligere.

- Vi kan ikke gøre andet end at bygge klausuler ind i vores kontrakter, og så må vi stole på vores leverandører. Vi skal jo ikke ud og lege politimænd, siger Mariann Nørgaard til Fagbladet 3F.

Forsiden lige nu