LIGE NU:

Aalborg Kommune erkender: Kommunikationen har ikke været god nok

Aalborg Kommune har mødt stor kritik fra borgere, der ikke er tilfreds med kommunens kommunikation i anlæggelsen af den store egnsplanvej.

Vejen der skal forbinde Øst-Aalborg med det kommende Universitetshospital ved Gistrup har været planlagt siden 1972, men efter at projektet er kommet i gang, så har flere borgere påpeget fejl og mangler i projektet.

- Det er temmelig usædvanligt, at man kan tage alle lodsejere på strækningen, og så gå til møde med kommunen og sige, vi har en kritik, siger Hans Ole Christensen, der er rådgiver for langt de fleste utilfredse lodsejere.

En af de lodsejere, der bliver berørt af anlæggelsen af den nye egnsplanvej er Bent Vægter. Vejen kommer til at køre over hans marker, og han har savnet dialogen med Aalborg Kommune under hele projektet.

- Fra egentlig vejen blev vedtaget og til i dag, der har kommunikationen fra Aalborg til os lodsejere været minimal, og vi har faktisk ofte skulle tvinge den kommunikation frem, siger Bent Vægter og fortsætter.

- Jeg er ikke skuffet over, at vejen kommer, for det har vi vidst siden 1972, men skuffet over, at den sådan næsten kommer om natten, siger Bent Vægter.

Manglende tilladelser, udfordringer med vandafløb og antallet af biler på en fremtidig Egnsplanvej er blot nogle af de punkter, der har gjort, at projektet nu har ligget stille i et halvt år. Et forløb, der os skaber politiske bekymringer.

- Det er Aalborg Kommunes største anlægsprojekt et kæmpe stort projekt til 285 millioner kroner, som er gået i stå, lige efter at det kom i gang. Nu har det ligget stille et halvt år, uden det ser ud til, at man har fået styr på det, siger Kristian Andersen, der er folketingskandidat for Venstre.

Hos Aalborg Kommune erkender man nu, at den kommende vej giver problemer.

- I forhold til kommunikation der har vi ikke været gode nok i forhold til de lokale lodsejere. Det erkender jeg, siger Hans Henrik Henriksen, der er rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Egnsplanvejen er nu sat til at være færdig i 2018, og selvom projektet går over budgettet, så er man fortrøstningsfuld hos Aalborg Kommune.

- Når et projekt bliver fordyret, så giver det anledning til noget efterransagelse, det er klart. Men det løser vi, og jeg tror også vi løser det inden for et minimalt beløb, slutter Hans Henrik Henriksen.