Aalborg Kommune protesterer over jobcentre

Aalborg Kommune risikerer en ekstraregning på 240 millioner kroner, når jobcentrene overgår fra stat til kommune. Borgmesteren vil nu samle storbykommunerne til en fælles protest over udgifterne.

De danske kommuner skal fra næste sommer tage sig af den statslige del af jobcentrene. Beregningsmodellen for udgifterne i den forbindelse bekymrer Aalborgs borgmester Henning G. Jensen. Som det ser ud nu får kommunen økonomisk tilskud gennem bloktilskuddet. Og det er ikke fair, siger borgmesteren.

- Jeg har bestemt ikke tænkt mig at lade beskæftigelsesministeren slippe af sted med det her. Og laver han en Birthe Rønn Hornbech, skal jeg nok være den første, der står parat til at stikke mikrofonen op i hovedet på ham, lyder det fra en forudseende Henning G. Jensen til Nordjyske Stiftstidende.

Aalborg er en storby, og da ledigheden ikke fordeler sig jævnt over hele landet, risikerer Aalborg en ekstraregning på mange millioner kroner.

Ledigheden fordeler sig ikke jævnt over hele landet, så derfor er der mere at lave for storbykommunerne end for andre, mindre kommuner. Aalborgs borgmester vil samle København, Århus, Odense, Esbjerg og Randers i en protestgruppe mod fordelingssystemet.

Ifølge et notat til det regionale beskæftigelsesråd har Aalborg så mange ledige per indbygger, at det vil koste 280 millioner kroner mere, end hvad de vil blive kompenseret for gennem bloktilskud, hvis det nuværende system står ved magt.

6-by-samarbejdet indbefatter København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers.