Foto: TV2/Nord

Aalborg Kommune vil fjerne digitalt paradoks

Borgere, der er fritaget for Digital Post, skal også automatisk fritages for at anvende de obligatoriske selvbetjeningsløsninger, hvis det står til en enig magistrat i Aalborg Kommune.

En enig Magistrat i Aalborg kommune har mandag sendt et brev til finansminister Bjarne Corydon. De vil have en lovændring, så borgere, der er blevet fritaget for Digital Post, også automatisk bliver fritaget for at anvende de obligatoriske selvbetjeningsløsninger - eksempelvis pension, boligstøtte og varmetillæg.

De mener at sådan en lovændring vil være en stor lettelse for de cirka 17.000 borgere i Aalborg Kommune, der i dag er fritaget for Digital Post. Samtidig vil en ændring spare rigtig mange ressourcer for kommunen.

Som det er nu, skal borgere søge om undtagelse for hvert ydelsesområde for at blive fritaget fra selvbetjeningsløsningerne.

- Vi synes, at det skal laves om til en generel undtagelse, for det giver en rigtig træls situation for de svage borgere, der allerede er blevet fritaget, at de skal søge igen, hver gang de skal have en ydelse fra Udbetaling Danmark.. Det er besværligt for dem, og de offentlige myndigheder, har også meget arbejde med det, der kan undgås med en lovændring. Vi vil jo egentlig gerne have, at det er så nemt for borgerne som muligt, siger Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen.

Ældre Sagen Aalborg bakker op om forslaget. Formanden Anni G. Walther skriver i en udtalelse til Aalborg Kommune, at mange af de ældre, de har hjulpet med fritagelse er uforstående overfor, at det ikke gælder, når de skal søge om ydelser hos Udbetaling Danmark.