Aalborg Kommune vil hjælpe OW-ansatte tilbage i job

Kommunen vil kontakte lokale virksomheder, der måske kan bruge folk fra konkursramte OW Bunker.

Aalborg Kommune søsætter en række tiltag, der skal hjælpe de omkring 140 personer i OW Bunkers hovedkvarter i Nørresundby tilbage i job.

Kommunen vil blandt andet tage fat i 60 lokale virksomheder, der kunne tænkes at bruge nogle af de personer, som ikke længere har et job på hånden.

Det fortæller Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), efter at der mandag formiddag har været møde i magistraten, hvor man har drøftet konsekvenserne af fredagens konkurs i OW Bunker.

- Vi har lavet en liste over beslægtede virksomheder i Aalborg-området, som er inden for handels- og engrosbranchen, og dem vil vi forsøge at bringe i spil.

- Vi vil blandt andet forsøge at etablere en jobmesse for nye potentielle arbejdsgivere og tidligere medarbejdere i OW Bunker, siger Thomas Kastrup-Larsen til Ritzau.

Han er fortrøstningsfuld i forhold til at få de ansatte tilbage i job, efter at den nordjyske oliehandelsvirksomhed fredag smed håndklædet i ringen.

- Vi har et stærkt erhvervsliv med vækst. Vi har mange virksomheder inden for det her område, så jeg er optimistiske på deres vegne, men det er klart, at tingene ikke kommer af sig.

Han peger derudover på, at lukningen af OW Bunker kan betyde, at der bliver skabt nogle nye virksomheder i området.

- Da Texas Instrument lukkede sin afdeling i Aalborg, fik vi skabt en række nye virksomheder, og da Motorola lukkede, fik vi skabt omkring 20 nye virksomheder, så vi har tidligere haft succes med det, siger borgmesteren.

- Der er nogle højt kvalificerede mennesker i OW Bunker, og der kan være nogle, som ser en mulighed i at starte for sig selv, siger Thomas Kastrup Larsen.

Derudover vil kommunen i den nærmeste fremtid afholde møder for de tidligere ansatte i OW Bunker med deltagelse af en række fagforeninger og Lønmodtagernes Garantifond.

Ansatte fra kommunen har også været til stede ved det møde, som mandag morgen har været afholdt for medarbejderne ved OW Bunkers hovedkvarter i Nørresundby.


Seneste nyt

fra Nordjylland