00:40

Foto: Lars Lyngdahl

1 af 2

Aalborg Lærerforening: Det er et skridt på vejen

Lærernes Centralorganisation og Kommunernes Landsforening har forhandlet en ny overenskomst på plads. Men aftalen får en blandet modtagelse hos Aalborg Lærerforening.

Der er tale om en treårig aftale, der skal give lærerne en reel mulighed for planlægning og forberedelse af undervisningen.

I forhandlingerne blev der også forhandlet om en ny arbejdstidsaftale, som kunne have erstattet den eksisterende lov, som blev indført i 2013. På dette punkt nåede de to parter dog ikke frem til en løsning.

Hos Aalborg Lærerforening foretog man for nyligt en rundspørge, hvor en stor del af medlemmerne gav udtryk for, at de overvejede at forlade lærerbranchen, fordi de følte sig stressede og utilstrækkelig i den nye skolereform. Men på trods af den nye aftale, så er der ikke udpræget glæde blandt lærerne.

- Det her er helt sikkert et skridt på vejen. Omvendt vil jeg sige, at vi på ingen måde går rundt med armene over hovedet. Vi er rigtig glade for, at der er kommet mere fokus på kvaliteten i undervisningen, men det er blot et skridt på vejen, siger Dorte Kamp, der er formand for Aalborg Lærerforening.

Hos Aalborg Lærerforening håber man, at de nye muligheder kan skabe glæde hos medlemmerne, men samtidig opfordrer man Aalborg Kommune til at indlede lokale forhandlinger, der kan gøre det endnu bedre, at være lærer i Aalborg Kommune.

- Lærerne er pressede, og nu sætter vi os til det lokale forhandlingsbord, og så må vi se, hvordan vi sammen kan skabe de bedste vilkår for lærerne i Aalborg, siger Dorte Kamp.