Aalborg Letbane slettet af Finansloven

Aalborg Letbane er fejet af Finansloven for 2015 Foto: Modelfoto

Regeringens nye finanslovudspil trækker tæppet væk under finansieringen af Aalborg Letbane. Aalborgs borgmester skælder ud og kalder beslutningen uanstændig.

830 millioner til Aalborg Letbane er pist forsvundet. Det er netop kommet frem, efter Finansminister Claus Hjort Frederiksen har præsenteret regeringens forslag til en ny finanslov.

Og i den er pengene til Aalborg Letbane væk, selvom man ifølge Aalborgs borgmester var blevet lovet pengene og var gået i gang med arbejdet.

- Jeg er dybt, dybt rystet. Det er en aldeles uanstændig beslutning, bare fordi en ny Venstre-regering mangler penge til skattelettelser, siger en dybt fortørnet Thomas Kastrup-Larsen få minutter efter finanslovens offentliggørelse.

- Vi oplever lige nu en kæmpe vækst, som Letbanen skulle være med til at håndtere, og vi har behov for en sådan løsning. Hvorfor er vi ikke lige så værdige til at få en letbane ligesom Odense, Aarhus og København, spørger Kastrup Larsen.

- Der er indtil videre kun tale om et forslag, og vi skal naturligvis have letbanen tilbage på Finansloven. Alt andet vil være helt uanstændigt. Nu må alle nordjyske politikere rykke sammen i bussen på tværs af partiskel for at få Aalborg Letbane tilbage på finansloven.

Borgmesteren understreger, at det var et enigt byråd med 30 ud af 31 stemmer - heriblandt ni fra Venstre, som ligger til grund for beslutningen.

- Derfor må alle nordjyske politikere nu rykke sammen i bussen på trods af partiskel. Det her er vigtigt for hele Nordjylland.

- Jeg er dybt rystet over, at regeringen har fjernet de penge, som Aalborg Kommune er blevet lovet til Aalborg Letbane. Vi er blevet nedprioriteret og er åbenbart ikke værdige til at blande os i selskabet med landets andre store byer, som alle får letbaner, og der er på trods af, at Aalborg Kommune selv var parate til at finansiere 1,4 milliarder kroner. På trods af den kraftige vækst, vi oplever - både i form af flere indbyggere, flere studerende og flere arbejdspladser - så bliver vi nedprioriteret, og et åbenlyst byhierarki med København, Aarhus og Odense i førersædet er en realitet, siger borgmesteren.

- Det er dybt skuffende og helt urimeligt i forhold til den videre udvikling af vores by og kommune. Jeg har en klar forventning om, at regeringen får Aalborg Letbane tilbage på finansloven, siger en meget skuffet borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Forsiden lige nu