Foto: Lars Lyngdahl

Aalborg Lufthavn klarer sig trods tilbagegang

Hos mange virksomheder gøres der status over år 2014. Det gælder også Aalborg Lufthavn, der ser året som acceptabelt, selvom der har været tilbagegang.

2014 er gået på hæld, og som i mange andre virksomheder, gøres der også i Aalborg Lufthavn status over året, der gik. Aalborg Lufthavn har haft lidt tilbagegang i forhold til år 2013, men betegner året som acceptabelt. Helt nøjagtigt rejste 1.409.867 til og fra Aalborg Lufthavn i 2014.

- Vi er aldrig tilfredse med en tilbagegang, hvor minimal den end måtte være, men hvis vi ser os om i det danske "luftfarts landskab" er 2014 et acceptabelt år for Aalborg Lufthavn, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertrafikken i lufthavnen har til gengæld haft en fremgang på knap 5 procent i forhold til 2013, og det er selvom Tyrkiet Eksperten gik konkurs i efteråret 2013.

- Der er ingen tvivl om, at vores medarbejdere, vores gratis parkering og vores moderne overskuelige lufthavn, med kort afstand fra parkering til boarding, er noget, som chartersegmentet sætter stor pris på - uanset om det er den store børnefamilie eller gruppen af venner, som rejser sammen, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

I 2015 vil udenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn stige. I marts åbner Lufthansa to daglige afgange direkte til Frankfurt og fra sommer vil det være muligt at flyve med Turkish Airlines fra Aalborg til Istanbul hver dag.