Aalborg nomineret til Årets Idrætskommune

Blandt andet på grund af opførelsen af havnebadet er Aalborg kommune nomineret til Årets Idrætskommune 2011. Arkivfoto. Foto: Daniel Mikkelsen

Aalborg dyster imod to andre kommuner om at bliver Årets Idrætskommune 2011.

Danmarks Idræts-Forbund kårer den kommune, der i det forgangne år har gjort mest for idrætten i lokalområdet. Aalborg er med i opløbet om titlen sammen Viborg og Roskilde.

Det er ved gallashowet 'Sport 2011', der afholdes den 7. januar 2012 i Herning. Udover titlen får den vindende kommune en check på 200.000 kroner til et idrætsprojekt. 

Aalborg Kommune er nomineret for dens strategiske indsatsområde om at styrke det frivillige arbejde gennem afbureaukratisering og forenkling. Det kommer for eksempel udtryk i, at kommunen har hurtig sagsbehandling, få krav til dokumentation, få formkrav til ansøgninger og en opfattelse af foreningerne som "kunder", der skal serviceres. Det skriver DIF i en pressemeddelelse om indstillingen.

Endvidere skriver DIF, at idrætten spiller en stor rolle i Aalborg Kommune, og i 2011 kan særligt fremhæves idrætsforeningernes og SIFA's deltagelse i tre projekter, der alle er indviet i år; Havnefronten, Havnebadet og Nordkraft. Kommunen har arbejdet med et væld af initiativer, som har til formål at styrke idrætsdeltagelsen og understøtte foreningslivet ved at gøre en indsats for særlige målgrupper. Det drejer sig blandt andet om Get2Sport, Fra sport til job, NordKraftKarate og Sport2Go. Desuden er Aalborg Kommune ansvarlig for 'Projekt 3A', der skal skabe evidens for, hvordan kommuner mest effektivt skaber mere aktivitet i Folkeskolen.

Sport 2011 er et gallashow, hvor atleter ser tilbage på de mange store præstationer i det forgangne år.

Forsiden lige nu