Foto: TV2/Nord

Aalborg og Frederikshavn tæller om

Liberal Alliances spidskandidat i Frederikshavn Kommune, Peter Laigaard, krævede tidligere på eftermiddagen omtælling af stemmerne i kommunen. Det er nu accepteret.

Peter Laigaard og Peter E. Nielsen anmodede tidligere på dagen bestyrelsen i kommunen om omtælling af stemmerne til kommunalvalget.

- Det er ganske få stemmer, der gør, at vi eventuelt kommer ind, og jeg synes, at vi skylder dem, der har stemt på os, at vi får fjernet enhver tvivl, siger Peter Laigaard til TV2/Nord.

Hans anmodning kommer, efter at der også i Aalborg Kommune er blevet krævet omtælling. Også andre steder i landet kræver politikere at få talt stemmerne igen.

- Set i lyset af, at der rundt omkring i landet er tvivl om, hvornår en stemme er gyldig eller ugyldig, og at man flere steder er gået i gang med at omtælle og fintælle, så synes jeg også, at vi skal gøre det i Frederikshavn, siger han.

- Det kan jo have betydning for vores valgforbunds mandater, og det er ikke uvæsentligt, siger Peter Laigaard, som desuden fik opbakning fra Liberal Alliances hovedkontor.

Og anmodningen fra Peter Laigaard og Peter E. Nielsen er nu accepteret. Det har kommunens valgbestyrelse accepteret her sent på eftermiddagen. 32.931 stemmer skal derfor tælles om.

I Aalborg har Dansk Folkeparti også anmodet om at stemmerne bliver talt om - og denne anmodning er også accepteret. Men det er kun de 321 ugyldige stemmer, som er talt om i Aalborg, og ikke alle de afgivne stemmer som i Frederikshavn.

- Gennemgangen af de ugyldige stemmer har ikke medført ændringerne i mandatfordelingen eller hvilke personer der er valg til Aalborg Byråd, præciserer valgbestyrelsen, som også understreger, at den forskel, der adskiller Dansk Folkeparti fra endnu et mandat i det nye byråd, ikke er på mellem 24-40 bestemmer - men er på mindst 123 stemmer, skriver valgbestyrelsen i Aalborg i en pressemeddelelse.