Aalborg-rapper sætter rim på årets juleakvavit

Digtet "Mørke dage nordpå" er at finde på årets juleakvavit og er skrevet af Aalborg-rapperen Jonny Hefty.

Onsdag eftermiddag klokken 13.30 blev 2016-udgaven af Aalborg Jule Akvavit præsenteret på Studenterhuset i Aalborg.

Det er blevet en tradition at flasken - og kassen den leveres i - bliver til i et kunstnerisk samarbejde, og i år er det Aalborg-rapperen Jonny Hefty, der står for det kunstneriske indslag.

Rapperen, der er bedst kendt som en fandenivoldsk Aalborg-dreng, der i samarbejde med sin makker Jøden, leverer hits som "Gamle Dreng" og "Kom Igen", har skrevet digtet "Mørke dage nordpå"

Den opgave, Jonny Hefty fik, var at skrive et digt om sit forhold til julen, men de mange verselinjer har ikke meget julestemning over sig - i traditionel forstand.

- Jeg har lidt barberet nisserne og juletræerne ud af det, og så har jeg skrevet et nordjysk natur-digt. Et stemningsdigt med en masse lys og varme og nordjyske naturstemninger. Det er nok det smukkeste, jeg nogensinde har skrevet. Der er ikke så meget bar røv, bøllehat og båthorn som Jonny Hefty jo normalt godt kunne finde på at skrive om. Det er et meget smukt naturdigt, siger Jonny Hefty hvis borgerlige navn er Jakob Ørum, der ser det som eet ærefuldt hverv at lægge ord til årets akvavit.

- Der har altid været et tæt tilhørsforhold melem Jonny Hefty og Aalborg. Og det er kun blevet tættere af, at jeg har fået lov at skrive et digt på Aalborgs Juleakvavit. Så jeg er rigtig stolt, og det er min mor også for en gangs skyld.

Afsløringen af årets akvavit var placeret på Studenterhuset i Aalborg, og når man har fået en af gadens - eller Gadens - poeter til at lave digtet til flasken, kunne man ligeså godt fortsætte ud af den vej.

Derfor var der inviteret til Poetry Slam på Studenterhuset hvor Jonny Hefty fik lov at være "første-slammer". 

Herunder kan du se Aalborg Akvavits egen film om årets juleakvavit og høre passager fra digtet "Mørke dage nordpå"