Aalborg-rektorer bremser elevsider på Facebook

De 18 blaffere sluttede torsdag deres tur rundt Danmark med en konference på Aalborghus Gymnasium Foto: Thomas Gaardsmand

Trusler om politianmeldelse fik lukket rygteside om eleverne på Aalborghus Gymnasium.

En stribe aalborgensiske rektorer har grebet resolut ind overfor social mobning på Facebook, fortæller DR Nordjylland.

Med trussel om at politianmelde siderne er det lykkedes at få dem lukket ned. Det skete på Aalborghus Gymnasium få minutter efter, at rektor sendte brevet ud om, hvad han ville gøre.

Der har været tale om falske rygter på Facebooksiderne om at den og den var homoseksuel, om sex-eventyr både elever imellem og med skolens pedel indvolveret på eksempelvis Aalborghus Gymnasium.

- Vi har fået det stoppet, og jeg har taget en alvorlig snak med en 2.g'er, som vi tror står bag. Men der kommer ingen sanktioner, for det er svært konkret at bevise tingene, siger rektor Torben Poulsen til DR Nordjylland.

Han forudser, at der kan komme meget mere af samme slags fremover, og at det vil være svært at komme til livs.

- Men nu indkalder jeg alle elever til møde for at få snakket det her igennem. Der er også regler at overholde på de sociale medier, siger Torben Poulsen:

Også på Nørresundby Gymnasium og HF vil rektor Søren Hindsholm tale med eleverne på en af de kommende månedssamlinger om, hvad de kan lære af episoden.

- De skal også vide, at den her slags ting kan udløse bortvisning, siger han til DR Nordjylland.

Forsiden lige nu