De ældre i Aalborg skal måske vænne sig til færre fysiske besøg, som i stedet skal foregå via computeren. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Aalborg satser på innovation hos ældre

De ældre i Aalborg Kommune skal i fremtiden være klar på nytænkning og anderledes tiltag, end de er vant til. Det er ifølge rådmanden nødvendigt for at sikre en høj velfærd i fremtiden.

Der bliver fravalgt mere velfærd for de ældre år for år. Det skyldes, at der bliver flere ældre og færre unge. Derfor forsøger Aalborg Kommune nu at tænke i nye baner - med det, de selv kalder en innovationsplatform.

- Det handler om, at vores borgere og medarbejdere fremover afprøver nye løsninger - sammen. Vi vil blandt andet afprøve ny teknologi og nye arbejdsgange for at fremme borgernes tryghed og medarbejdernes arbejdsmiljø. Men også for at frigøre ressourcer til den borgernære service, siger rådmand Tina French Nielsen (Venstre).

Blandt mulighederne for nytænkning, nævner rådmanden, at de ældre skal sende e-mails i stedet for brevpost, samt modtage onlinebesøg via computeren som supplement til de fysiske besøg.

"Aalborg på Forkant" starter i Ældre- og Handicapforvaltningen, men på sigt skal også kommunens øvrige forvaltninger inddrages.