LIGE NU:

Aalborg svømmer i guld: - Vi tror ikke på status quo

Aalborg Svømmeklub er en af Europas mest succesfulde klubber. Klubben bader i medaljer og har lige nu to europamestre svømmende i bassinet.

Aalborg Svømmeklub er den mest vindende klub i Danmark. Klubben skovler medaljer ind, når de dyster nationalt, og på internationalt plan er det også en klub, man skuer til - lige nu har de to europamestre i bassinet, på trods af at mange af de udenlandske konkurrenter har markant bedre faciliteter end Aalborg-svømmerne.

- Det er meget sjældent, at man finder europamestre i et klubmiljø. Vi prøver at gøre tingene bedre hvert år og er meget fokuserede på, at der ikke er noget, der hedder status quo, siger cheftræner Eyleifur Johanneson.

Mie Ø. Nielsen er et af Europas største svømmetalenter. Hun har allerede EM-guld på CV'et og drømmer om at nå helt til tops ved OL i Rio..

Viktor Bromer er det andet helt store hit i klubben. Modsat Mie er han tilflytter og skiftede for kun tre år siden elitecentret på Bellahøj ud med de mere ydmyge rammer i Aalborg.

Siden skiftet til Aalborg er det kun gået én vej for det største mandlige svømmetalent, Danmark længe har set. Ved EM i langbane i 2014 svømmede han sig til guld i 200 meter butterfly og sikrede dermed Danmark den første medalje til herrerne siden 2006.

- På elitecenteret (på Bellahøj, red.) trænede jeg bare hårdt for at træne hårdt. Her i Aalborg ved jeg, hvad jeg gør, siger Viktor Bromer.

Cheftræneren Eyleifur Johanneson kom til klubben i 2007. Dengang vandt Aalborg Svømmeklub til sammen 29 medaljer ved de danske og vestdanske mesterskabet for juniorer og seniorer. Seks år senere - i 2013 - fik Aalborg 229 medaljer om halsen - hvoraf 98 var guld.

- Jeg havde ikke forventet, at det ville gå sådan, og at vi nu står med to europamestre, siger træneren.

Se med i aften klokken 19.30 i Nordjylland LIVE, hvor vi sætter fokus på den succesrige svømmeklub.