Foto: Aalborg Universitet

Aalborg Universitet ansætter ny dekan

Henrik Halkier tiltræder den 1. oktober som ny dekan for Det Humanistiske Fakultet. Det bliver således en anerkendt forsker og erfaren leder, som skal stå i spidsen for udviklingen af Humaniora på Aalborg Universitet.

Det er et kendt ansigt, som nu sætter sig i stolen som ny dekan for Det Humanistiske Fakultet på AAU. Henrik Halkier har nemlig de seneste to måneder været konstitueret i stillingen, og inden da var han prodekan på Det Humanistiske Fakultet. Derudover har Henrik Halkier gennem sine mere end 25 år på AAU varetaget en række andre tillidshverv. Det er således også en erfaren leder, som de næste seks år skal stå i spidsen for udviklingen af Humaniora på AAU.

- Henrik Halkier er ansat som ny HUM-dekan pr. 1. oktober 2015. Henrik er en international anerkendt forsker inden for turismeområdet og har tidligere været institutleder. Med den baggrund bringer han både solide forskningsfaglige og ledelsesfaglige kompetencer med sig ind i dekanjobbet. Henrik er tillige en vellidt og samlende figur på Aalborg Universitet, siger rektor Per Michael Johansen og fortsætter:

- Vi er tæt på at færdiggøre vores nye strategi, og derfor bliver en af Henriks vigtigste opgaver også - både i sin egenskab af dekan for Det Humanistiske Fakultet og som ansvarlig for tværgående aktiviteter på AAU - at medvirke til at sikre en succesfuld udrulning.

Det er dog ikke kun internt, Henrik Halkier har markeret sig stærkt. Også uden for AAU's mure er han et kendt ansigt. Han regnes som sagt i dag som en af landets fremmeste forskere inden for turismeområdet og er samtidig formand for de danske turismeforskere. Derudover har han vundet international anerkendelse - ikke mindst for sit arbejde omkring turismeudviklingen i Sibirien. Det førte i 2013 også til, at han blev udnævnt til æresprofessor på universitetet i Tomsk i Sibirien.

- Men nu glæder jeg mig den ledelsesmæssige udfordring, det er at være med til den fortsatte konsolidering og videreudvikling af Det Humanistiske Fakultet sammen med medarbejderne og den øvrige fakultetsledelse. Vi har mange stærke forskningsmiljøer og uddannelser samt omfattende erfaring med samarbejde med offentlige og private partnere, så vores udgangspunkt er rigtigt godt. Nu handler det om at fastholde styrkepositionerne og blive endnu bedre til at videreudvikle og markere vores innovative tilgang til humaniora, også på den internationale scene.