Foto: Aalborg Lufthavn

02:55

Aalborg Lufthavn vil tiltrække flere udenlandske turister. Venstres Ungdom skyder Kommunalvalgkampen i gang ét år inden selve valgdatoen. I Kirketerp udgraver de knogler fra en gammel kirkegård.

1 af 2

Aalborg vil tiltrække flere udenlandske turister

Københavns Lufthavn og Aalborg Lufthavn vil samarbejde om at få flere udenlandske turister til Nordjylland.

Nogle af de udenlandske turister som lander i Københavns Lufthavn, skal også vide, at de kan tage videre og flyve til Nordjylland for at opleve området her.

- Der har vi lavet nogle pakker i et samarbejde med Visit Nordjylland og Business Region North. Så hvis vi kan få nogle af de her mange kinesere, som for eksempel kommer til København, til også at komme op og bruge nogle dage i det nordjyske, så vil det være rigtig meget værd for vores region, siger Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

Derfor har lufthavnene sammen med politikere og erhvervsfolk fra Nordjylland prøvet at finde ud af, hvordan man kan tiltrække flere turister.

- Jeg er overbevist om, at der er et potentiale. Rejsemønstre ændre sig og folk vil gerne ud at opleve, det de ikke har derhjemme. Det vil sige frisk luft og blåt havvand kan være en stor tiltrækning, siger Thomas Woldbye, direktør i Københavns Lufthavn.